Az „Áramellátó rendszerek fejlesztése” című projektet a Belső Biztonsági Alap támogatásával az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg.
Horizont 2020 évértékelőt tartott a Rendőrség Tudományos Tanácsa az NKE-n
Az ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 nagy horderejű projekt, amely alapján 7,5 millió eurót használhatnak fel a partnerek a projekt megvalósítására.
A projekt alapgondolata szerint szükségessé vált jobban megérteni az újfajta („okos”) kritikus infrastruktúra felépítését és kidolgozni a fenyegetésekkel szembeni átfogóbb és jobb védelmet nyújtó integrált eljárásokat.
A projektjavaslat kiemelten a szárazföldi határokon zajló határellenőrzési folyamatok automatizálás útján történő felgyorsítását tűzte ki célul.
9 db mobil hőképfelderítő rendszer beszerzése
Az „Járműkutató egységfelszerelések beszerzése a román határszakaszra” című projektet a Belső Biztonsági Alap támogatásával az Országos Rendőr- főkapitányság valósította meg.
Az „Idegenrendészeti eljárás alatt álló személyek biztonságos szállítása ” című projektet a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg.
Az „Összekötő-tisztek kiküldése” című projektet a Belső Biztonsági Alap támogatásával az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg.
Az „Kézi hőkamerák beszerzése” című projektet a Belső Biztonsági Alap támogatásával az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg.
2016. augusztus 31-én, a Pristinában megtartott ünnepélyes záró konferenciával ért véget a „Szervezett bűnözés és korrupció elleni bűnügyi nyomozási kapacitás erősítése” elnevezésű (KS 12 IB JH 01) twinning projekt.
Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretén belül jelentős energetikai korszerűsítésen esett át a BRFK Budapest IV. kerületi Rendőrkapitánysága.
Az Európai Támogatások Osztály szervezésében, az Országos Rendőr-főkapitányságon 2016. február 11-én került megrendezésre az „Európai támogatások a Rendőrségen – lehetőségek és kihívások” elnevezésű egynapos szakmai konferencia.
A svájci támogatással megvalósult "Közösségi Rendészeti Projekt – Az együttműködés alapú bűnmegelőzésért" elnevezésű projekt záró rendezvényét 2016. február 2-án Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban tartották.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében befejeződött a Készenléti Rendőrség IX. számú épületének energetikai korszerűsítése.
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 441,61 millió forint támogatási összegből korszerűsíttette a rendészeti igazgatóság, a Kertvárosi és a Gyárvárosi Rendőrőrs épületeit.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósult meg az Ózdi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A „Török Csendőrség intézményi képességének megerősítése a csapatszolgálat és tömegkezelés területén” elnevezésű (TR 13 IB JH 02) twinning (ikerintézményi) projekt végrehajtására az Országos Rendőr-főkapitányság pályázati javaslatot nyújtott be.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Gödöllő Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Dunakeszi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A „Nagyhódos közúti határátkelőhely tervezése” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósította meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megvalósult a 9026 Győr, Szövetség út. 17. alatt lévő a Rendészeti Igazgatósághoz tartozó Műhelysor és az Őrzött szállás épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Ráckeve Rendőrkapitányság és Százhalombatta Rendőrőrs épületeinek teljes energetikai korszerűsítése.
Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Monor Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Cegléd Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A „Mobil hőképfelderítő rendszerek beszerzése a román határszakaszra II.” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósította meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
A Kiskunhalason található, Fazekas utcai Őrzött Szállás felújítása az Európai Visszatérési Alap 2013. évi allokációjában nyújtott támogatásból valósult meg.
A „Folyami határőrizeti rendszer fejlesztése Mohácson” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
A „Határrendészeti szervek reagálóképességének fejlesztése a külső határon” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósult meg a rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A „Röszke-Horgos Közúti Határátkelőhely újranyitása” megnevezésű projektek az Országos Rendőr-főkapitányság mint konzorciumvezetőa NAV-val és Magyar Közút Nzrt-vel valósítja meg a Külső Határok Alapja 2013. évi allokációjának terhére.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg két kapitányság és egy rendőrőrs épületének energetikai korszerűsítése.
A Twinning, vagyis ikerintézményi programot az Európai Bizottság 1998-ban hozta létre.
2011 nyarától a szerb-magyar határszakaszon jelentősen megnőtt az illegális migrációs nyomás, melynek útvonala Ausztrián keresztül vezet az EU további tagállamainak területére.
A Twinning, más néven Ikerintézményi Program 1998 óta az EU bővítési és partnerségi politikájának egyik fontos eszköze.
Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében valósult 636 db KMB iroda NTG csatlakoztatása.
Svájci-Magyar Együttműködési Program (Svájci Alap) célja az alapinfrastruktúra és környezet, az egészségügy, a magánszektor, a kutatás, a partnerség és civil szervezeti tevékenységek fejlesztése és ösztönzése.
Az „Éjjellátó eszközök beszerzése” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
A „Schengen buszok beszerzése a román határszakaszra” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
Három épület műszaki átadása már megtörtént.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a három rendőrkapitányság épületén a fotovoltaikus napelemes projekt.
Svájci-Magyar Együttműködési Program célja az alapinfrastruktúra és környezet, az egészségügy, magánszektor, kutatás, partnerség és civil szervezeti tevékenységek fejlesztése és ösztönzése, ennek keretében a Rendőrség több projektet valósít meg.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Ráckevei Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Monori Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Ceglédi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében az év folyamán valósul meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 5 objektumának teljes energetikai korszerűsítése.
Az Európai Unió Külső Határok Alapjának támogatásával korszerű Határrendészeti Oktatóbázis létesül Szegeden.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megvalósul a 3600 Ózd, Jászi O. u. 3. alatt lévő Ózdi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Dunakeszi Rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A „Kényszerszállító járművek beszerzése” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, az Európai Visszatérési Alap 2013. évi allokációjából, és a Felelős Hatóság által hazai társfinanszírozásként biztosított összegből.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében megvalósul a 9026 Győr, Szövetség út. 17. alatt lévő a Rendészeti Igazgatósághoz tartozó Műhelysor és az Őrzött szállás épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 4 épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Veszprémi Rendőrkapitányság épületében épületenergetikai korszerűsítés.
Európai Uniós közvetlen Külső Határok Alap pályázati forrásból valósult meg a magyar-szerb határszakasz határőrizeti megerősítése helikopterbérlésen keresztül.
2014 nyarán az Országos Rendőr-főkapitányság képviseletében három fő vett részt a Bruges-ben megrendezett, angol nyelvű, 21. Klasszikus Háromhetes Európai Uniós Intenzív Szemináriumon.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
355 millió forint támogatási összegből korszerűsítik a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság épületeit.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a rendőrkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében valósul meg a rendőr-főkapitányság épületének teljes energetikai korszerűsítése.
Az európai támogatásból létrehozandó Kiképző Központról.
Célzottan közlekedésbiztonságot javító fejlesztések – A közlekedésbiztonság növelése terén kifejtett rendőrségi tevékenység komplex fejlesztése (gyorsforgalmi úthálózaton, országos főúthálózaton, városi és egyéb úthálózaton)