Az „Áramellátó rendszerek fejlesztése” című projektet a Belső Biztonsági Alap támogatásával az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg.
9 db mobil hőképfelderítő rendszer beszerzése
Az „Járműkutató egységfelszerelések beszerzése a román határszakaszra” című projektet a Belső Biztonsági Alap támogatásával az Országos Rendőr- főkapitányság valósította meg.
Az „Idegenrendészeti eljárás alatt álló személyek biztonságos szállítása ” című projektet a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg.
Az „Összekötő-tisztek kiküldése” című projektet a Belső Biztonsági Alap támogatásával az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg.
Az „Kézi hőkamerák beszerzése” című projektet a Belső Biztonsági Alap támogatásával az Országos Rendőr-főkapitányság valósítja meg.
A „Nagyhódos közúti határátkelőhely tervezése” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósította meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
A „Mobil hőképfelderítő rendszerek beszerzése a román határszakaszra II.” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósította meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
A Kiskunhalason található, Fazekas utcai Őrzött Szállás felújítása az Európai Visszatérési Alap 2013. évi allokációjában nyújtott támogatásból valósult meg.
A „Folyami határőrizeti rendszer fejlesztése Mohácson” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
A „Határrendészeti szervek reagálóképességének fejlesztése a külső határon” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
A „Röszke-Horgos Közúti Határátkelőhely újranyitása” megnevezésű projektek az Országos Rendőr-főkapitányság mint konzorciumvezetőa NAV-val és Magyar Közút Nzrt-vel valósítja meg a Külső Határok Alapja 2013. évi allokációjának terhére.
Az „Éjjellátó eszközök beszerzése” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
A „Schengen buszok beszerzése a román határszakaszra” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, a Külső Határok Alap 2013. évi allokációjának terhére.
Az Európai Unió Külső Határok Alapjának támogatásával korszerű Határrendészeti Oktatóbázis létesül Szegeden.
A „Kényszerszállító járművek beszerzése” című projektet az Országos Rendőr- főkapitányság valósítja meg, az Európai Visszatérési Alap 2013. évi allokációjából, és a Felelős Hatóság által hazai társfinanszírozásként biztosított összegből.
Európai Uniós közvetlen Külső Határok Alap pályázati forrásból valósult meg a magyar-szerb határszakasz határőrizeti megerősítése helikopterbérlésen keresztül.