LIFE10NAT/HU/000019 projekt
Horizont 2020 évértékelőt tartott a Rendőrség Tudományos Tanácsa az NKE-n
Az ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 nagy horderejű projekt, amely alapján 7,5 millió eurót használhatnak fel a partnerek a projekt megvalósítására.
A projekt alapgondolata szerint szükségessé vált jobban megérteni az újfajta („okos”) kritikus infrastruktúra felépítését és kidolgozni a fenyegetésekkel szembeni átfogóbb és jobb védelmet nyújtó integrált eljárásokat.
2016. augusztus 31-én, a Pristinában megtartott ünnepélyes záró konferenciával ért véget a „Szervezett bűnözés és korrupció elleni bűnügyi nyomozási kapacitás erősítése” elnevezésű (KS 12 IB JH 01) twinning projekt.
Az Európai Támogatások Osztály szervezésében, az Országos Rendőr-főkapitányságon 2016. február 11-én került megrendezésre az „Európai támogatások a Rendőrségen – lehetőségek és kihívások” elnevezésű egynapos szakmai konferencia.
A svájci támogatással megvalósult "Közösségi Rendészeti Projekt – Az együttműködés alapú bűnmegelőzésért" elnevezésű projekt záró rendezvényét 2016. február 2-án Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban tartották.
A „Török Csendőrség intézményi képességének megerősítése a csapatszolgálat és tömegkezelés területén” elnevezésű (TR 13 IB JH 02) twinning (ikerintézményi) projekt végrehajtására az Országos Rendőr-főkapitányság pályázati javaslatot nyújtott be.
A Twinning, vagyis ikerintézményi programot az Európai Bizottság 1998-ban hozta létre.
2011 nyarától a szerb-magyar határszakaszon jelentősen megnőtt az illegális migrációs nyomás, melynek útvonala Ausztrián keresztül vezet az EU további tagállamainak területére.
A Twinning, más néven Ikerintézményi Program 1998 óta az EU bővítési és partnerségi politikájának egyik fontos eszköze.
Svájci-Magyar Együttműködési Program (Svájci Alap) célja az alapinfrastruktúra és környezet, az egészségügy, a magánszektor, a kutatás, a partnerség és civil szervezeti tevékenységek fejlesztése és ösztönzése.
Svájci-Magyar Együttműködési Program célja az alapinfrastruktúra és környezet, az egészségügy, magánszektor, kutatás, partnerség és civil szervezeti tevékenységek fejlesztése és ösztönzése, ennek keretében a Rendőrség több projektet valósít meg.
2014 nyarán az Országos Rendőr-főkapitányság képviseletében három fő vett részt a Bruges-ben megrendezett, angol nyelvű, 21. Klasszikus Háromhetes Európai Uniós Intenzív Szemináriumon.
Az európai támogatásból létrehozandó Kiképző Központról.