Készpénzfelvétel biztonságosan

2016. 07. 13., sze - 14:40
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A biztonságos készpénzfelvételről és a bankkártyák védelméről tájékoztatták a lakosságot a balatonalmádi rendőrök.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2016. július 11-én Balatonalmádi belvárosában, az ATM automaták közelében szólították meg a járókelőket. A beszélgetés során kihangsúlyozták, hogy a cédulára vagy kártyatokra feljegyzett PIN kód megkönnyíti a tolvajok dolgát, valamint célszerű vásárlási limit beállításával védeni a bankszámlán levő megtakarítást. Felhívták a figyelmet arra is, hogy érdemes a készpénzfelvétel előtt ellenőrizni a bankkártya behelyezésére szolgáló kártyakiadó, valamint a pénzkiadó nyílást, továbbá az elveszett vagy ellopott bankkártyát haladéktalanul le kell tiltatni.

A megszólítottak számára átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült „Bankkártyával is biztonságban!” című kiadványt, amely további hasznos információkat tartalmaz a bankkártya és a PIN kód védelmével, valamint a bankautomaták biztonságos használatával kapcsolatban. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.