Rendőrségi „road-show” a balatonfűzfői strandon

2016. 08. 01., h - 15:48
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Visszatért a kánikula és folytatódott a Balatonalmádi Rendőrkapitányság strandi „road-show”-ja.

A rendezvényt a rendőrkapitányság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat balatonfűzfői hivatásos tűzoltóival és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának balatoni képviselőivel együttműködve tartotta meg 2016. július 30-án a Balatonfűzfői Föveny strandon.

A bűn- és baleset-megelőzési program során a rendőrautó és a tűzoltóautó inkább a gyerekeket hozta lázba, míg a „részeg szemüveget” jellemzően a felnőttek próbálták ki nagy lelkesedéssel. A legkisebbek játékos formában, közlekedési puzzle kirakásával, színezők segítségével ismerkedhettek meg a KRESZ szabályaival.

A rendőrök a strandi lopások, gépkocsi-feltörések megelőzését szolgáló tájékoztató kiadványokat adtak át az érdeklődőknek. Az együttműködő szolgálatok képviselői tanácsokkal szolgáltak a nyár veszélyeivel, a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedéssel, valamint a fürdőzés szabályaival kapcsolatban. Az újraélesztést szakemberek iránymutatásával gyakorolhatták be az érdeklődők.

A balatoni kerékpárkörút balatonfűzfői szakaszán a rendőrök a „Bikesafe” program keretében regisztrálták a járműveket. A rendőrség munkatársai a www.bikesafe.hu weboldalon regisztrálták a kerékpár minden olyan jellemzőjét, adatát – illetve fotóját -, amely egy későbbi felderítés vagy azonosítás során fontos lehet a jármű tulajdonosának megtalálásához. A regisztrált járművek tulajdonosának egy matricát is adtak, amely azt jelzi, hogy a kerékpár szerepel az adatbázisban.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Vége a féléves bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a 34 éves férfit, aki nem kezdte meg szexuális erőszak miatt kiszabott börtönbüntetésének letöltését.

 

Óvatossággal a megelőzésért

A Mátrix Projekt keretében a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ezúttal Szombathelyen hívták fel a figyelmet az online csalások elkerülésének lehetőségeire.