„Eltévedt” a riporter

2013. 10. 05., szo - 20:14
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Tényeket „csak” a tények nem érdekelték.

A TV2 2013. október 5-én 18 órától sugárzott Tények című műsorszám „Lövöldözés a piacon” című tudósítása egy állítólagos lövöldözés helyszíneként a debreceni piacot jelölte meg, miközben a riporter a nyíregyházi piacon forgatott.
Az adásban valótlanul hangzott el, hogy a rendőrség nem adott választ a riporter kérdéseire. A valóság az, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tájékoztatta a Tények munkatársát arról, hogy a rendőrségre lövésről, lövöldözésről bejelentés nem érkezett. Mi több, a riportban megszólalók egyike sem értesítette a rendőrséget lövésről vagy lövésekről, egy vagy több mikrobuszról, sem semmilyen más olyan körülményről, ami a riportban elhangzott. A sajtószóvivő közölte a riporterrel, hogy a piacon egy táskalopási ügyben intézkedő nyíregyházi rendőröknek többen elmondták, hogy valóban hallottak egy nagy durranást, amiről kiderült, hogy egy petárda volt.
A TV2 riportere a kapott tájékoztatást a sugárzott anyagban figyelmen kívül hagyta.
A riportban elhangzott lövöldözés, leszámolás, miegyéb helyett a tények – ha tetszik: a Tények – a fentiek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.