Pöfögve jött Peti álma

2017. 04. 20., cs - 13:18
Zsaru Magazin

Peti nyolcéves, a székesfehérvári Vízivárosi Általános Iskola speciális képességfejlesztést adó 1/C osztályának tanulója. Mindene a rendőrség, a szolgálati ágak közül különös bizalmat szavazott a lovasoknak és a motorosoknak.

Március 27-én délelőtt két rendőr és ugyan nem két ló, de több mint kétszáz lóerő ügetett be Peti sulijába. A kisfiú szüleinek kérésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya-alosztályának járőrei hozták el megmutatni szolgálati motorkerékpárjaikat a testület mit sem sejtő ifjú rajongójának.

 

Peti régi rajongója a rendőrmotoroknak

 

– A nem várt találkozástól Peti annyira megilletődött, hogy egy darabig szólni sem tudott – mesélt a jól sikerült meglepetésről a fiú anyukája. – A rendőrök előbb azt hitték, megijesztették hirtelen felbukkanásukkal, megkérdezték tőle, hogy fél-e, de Peti rövid úton tisztázta a dolgot: nincs mitől félnie, ő a jó oldalon áll. Nem lódított, nagyon szabálykövető fiú, környezetét is folyton a normák betartására unszolja, aki eldob egy papír zsebkendőt, vagy átmegy a sárgán, az szigorú szemlélete szerint már félig bűnöző.

 

Csoporttársairól sem feledkeztek meg

 

Petit és osztálytársait meg is ajándékozták a zsaruk, a szirénázás múló élménye mellé maradandó rendőrereklyéket is adtak: a kis csoport jelentősen gyarapodott fényvisszaverő hátizsákokkal, baleset- és bűnmegelőzési mesekönyvekkel, bringás térd- és fejvédőkkel. Peti több rendőrös baseballsapkát is kapott, ruhatárában nem ez lesz az első kincstári textília: hivatásos rendőr nagybátyja már megajándékozta egy igazi rendőrségi pólóval. A fiú vágya, hogy a csillagok üdvös együttállása esetén kaphasson majd karjelzést is a becses ruhadarabra.  

Szilágyi Attila

Fotó: FMRFK


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.