Kifordított zubbonyban

2017. 05. 17., sze - 14:51
Zsaru Magazin

Szemfüles szomszéd, gyors járőrök és egyikük kifordított kabátja is kellett ahhoz, hogy kattanhasson a bilincs két betörő csuklóján. A nyomozók további betörésekért is elszámoltatták a két férfit.

A Budapest XXI., Tejút utca egyik lakója április 18-án délelőtt észrevette, hogy a szomszédja ajtajánál két férfi matat. Értesítette a rendőrséget, és a csepeli egyenruhások rögvest indultak is. Elsőként Kocsis Adrienn törzsőrmester, baleseti helyszínelő ért oda.

– A bejelentő megmutatta, honnan lehet a lépcsőházba bejutni, és azt is, melyik lakásról van szó – beszél az esetről a helyszínelő.

– Simon Lajos próbaidős őrmester pattant ki először a kocsiból – folytatja Tóth Kristóf őrmester, járőr. – Észrevehették a bűnözők, mert kettéváltak, a jászapáti P. Attila Zoltán (25) a lépcsőházban találta szembe magát a kollégámmal. Előállítottuk a rend­őrkapitányságra.

 

M. Károly

 

Kocsis Adrienn szúrta ki rikító zöld dzsekit viselő társát, aki egy másik kijáraton menekült.

– Épp takarásban voltam, utánaeredtem – mondja a törzsőrmester. – Kifordítottam a zubbonyomat, és ráhúztam a fegyverre meg a taktikai övre, hogy ne legyek feltűnő. A Jupiter utcában biztonságban érezte magát, lassított. Rádión szóltam a kollégáimnak, Győri Ferenc főtörzsőrmesternek és Veress Miklós főtörzszászlósnak, hogy követem a férfit. Amint meglátta a járőrautót, bevárt egy nőt, és úgy tett, mintha vele lenne. A kollégák feltartóztatták. A fővárosi M. Károly (44) zsebeiben egy zárfésűt, zöld növényi törmelékkel töltött cigarettát és egy Renault kulcsát találtuk.

 

Kocsis Adrienn törzsőrmester és Tóth Kristóf őrmester 

 

A nyomozók ellenőrizték, M. Károly nevén van egy Renault Mégane. A kerületi rendszámfelismerő rendszer pedig tökéletes képet rögzített a kocsiban ülő kettősről, amikor Csepelre érkeztek a betörés előtt.

– Két utcával arrébb észrevettük a járművet – magyarázza Kónya Mária Andrea őrmester, nyomozó. – Több zálogjegyet, betörőszerszámokat, illetve edényeket, dísztárgyakat és faliórát találtunk benne. M. Károly a kihallgatáson elmondta, nem először jött betörni a kerületbe: 2016 júliusában egy Kiss János altábornagy utcai lakásból 50 ezer forintot vitt el. Az ügy aktái szerint onnan a sértett laptopja is eltűnt.

Kónya Mária Andrea őrmester 

 

P. Attila is beismerte a betörési kísérletet. Azt is megosztotta a nyomozókkal, hogy M. Károly korábban zárfésűk készítéséből élt. Április 21-én újabb információkkal gazdagodtak a zsaruk. Egy telefonáló szerint P. Attila anyjának belvárosi, Váci utcai lakásában több lopott tárgy van.

– Itt további porcelánokat és gobelinképeket találunk – sorolja a nyomozó. – Egy mosonmagyaróvári betörés után vittek el hasonló csecsebecséket április 13-án. P. Attila abban a városban él a barátnőjével. Felvettük a kapcsolatot a mosonmagyaróvári kollégákkal. Jelenleg lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás ellenük, a bíróság április 20-án elrendelte előzetes letartóztatásukat. A másik két ügy egyesítése folyik.

FERENTZI TÜNDE

FOTÓ: SEBESTYÉN, rendőrség


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.