Kérészek a zsákban

2017. 06. 15., cs - 14:15
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Védett „tiszavirágot” gyűjtött egy férfi Szolnokon.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a természetvédelmi őrökkel közösen, járőrözés közben értek tetten egy 74 éves férfit Szolnokon, a Tisza folyó partján 2017. június 14-én a kora esti órákban. A szolnoki horgász csomagjában a rendőrök 30 élő és 2 elpusztult tiszavirág egyedet találtak. A jogsértőt előállították a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságra, ahol természetkárosítás bűntett valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A kérészeket továbbfejlődésük érdekében visszaengedték természetes élőhelyükre.

tiszavirág

A „tiszavirág” hazánk egyik védett rovarfaja, az élő és az elhullott kérészek gyűjtése jogszabályba ütközik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Emlékezett, de a nyomozók is

Néhány héttel szabadulását követően, a napokban újra betört abba a dunakömlődi kocsmába az az 50 éves férfi, aki egy évvel korábban hasonló okból került börtönbe. A paksi rendőrök ezúttal is néhány órán belül elfogták.

 

Nem árulják tovább

A nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt vettek őrizetbe egy helyi férfit, élettársát pedig gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennyolc ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év tizenötödik hetében.

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.