Gyermekkorú akart rabolni

2017. 06. 17., szo - 17:18
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök fél órán belül elfogták azt a 13 éves fiút Szerencsen, aki egy vele egykorú gyermektől fenyegetéssel akarta elvenni telefonját, majd pénzt követelt tőle.

A rendőrséget 2017. június 16-án a kora esti órákban értesítette egy szerencsi édesanya, hogy a város főutcáján egy idegen fiú az ő 13 éves gyermekét megfenyegette és először a telefonját, majd pénzt követelt tőle.

A sértett a későbbiekben elmondta, hogy az általa ismeretlen fiú séta közben csatlakozott hozzá és beszélgetésbe elegyedtek. Ennek során először váratlanul a telefonját kezdte követelni tőle, majd pénzt. E közben elővett egy egyszer használatos borotvát és azzal fenyegette meg, hogy megvágja.

A megrémült gyermek azt mondta támadójának, hogy kísérje haza és otthon ad neki pénzt.

A sértett édesanyja otthon tartózkodott, aki megtudva a történteket kérdőre vonta a házuk előtt várakozó fenyegetőzőt, aki ekkor elmenekült.

Ekkor értesítették a rendőröket, akik fél órán belül elfogták a rablás bűntett kísérletével megalapozottan gyanúsítható fiút, akit kihallgatása után bűnügyi őrizetbe vettek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vége a drogbiznisznek

Egy 40 éves nő anyagi haszonszerzés céljából árusított új pszichoaktív anyagot, a salgótarjáni rendőrök azonban pontot tettek az ügy végére, és őrizetbe vették.

 

Emlékezett, de a nyomozók is

Néhány héttel szabadulását követően, a napokban újra betört abba a dunakömlődi kocsmába az az 50 éves férfi, aki egy évvel korábban hasonló okból került börtönbe. A paksi rendőrök ezúttal is néhány órán belül elfogták.