„Neked munka, nekem álom”

2017. 06. 19., h - 15:19
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két látássérült fiatal volt a vendége a a Hajdú-Bihar megyei rendőröknek.

A rendőrség munkájával ismerkedhetett meg az két látássérült fiatalember, akiket 2017. június 16-án – egy napon keresztül – látott vendégül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya.

A program lényege, hogy fogyatékossággal élő emberek számára lehetőséget biztosítson „álmaik munkahelyén” az adott szakterület tevékenységének megismerésére.

A két látássérült fiatalt, akik a rendőri hivatás iránt érdeklődnek, Dr. Juhász Zoltán rendőr alezredes kalauzolta a nap folyamán.

A rendkívüli nap kezdetén egy rendőrségi szolgálati gépjármű érkezett a Fehér Bot Alapítvány debreceni székházához, amely a Rendőrség Vásáry István utcai objektumába vitte a program résztvevőit. A megyei bűnmegelőzési osztály vezetője általános tájékoztatást adott a Rendőrség szervezeti felépítéséről, illetve az egyes szakterületek legfontosabb tevékenységeiről. Ezt követően a fiatalok a poligráfos vizsgálat menetével és pszichológiájával ismerkedtek, miközben ők is beleülhettek a „hazugságvizsgáló” székbe.

A nap folyamán a bűnügyi technikai osztályon a szolgálati kutyák kiképzésével, alkalmazásával, valamint a nyomkeresés és rögzítés tudományával ismerkedhettek meg.

Végül a vendégek a Debreceni Rendőrkapitányságon tettek látogatást, majd egy szolgálati gépjármű vitte vissza őket az alapítvány székházához.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben egy ózdi kristály-díler

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt az ózdi férfit, aki új pszichoaktív anyagot árult vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.

 

A káli  dílerek őrizetben

A Füzesabonyi nyomozók öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt.

 

Megduplázta

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében országos akciót tartott 2024. április 15. és április 21. között.

 

Elég ebből!

A nyíregyházi nyomozók véget vetettek a gépkocsifeltörésekre szakosodott budapesti páros bűnös tevékenységének.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.