Bemutatkozott a Mobil Bűnmegelőzési Centrum Csongrádban

2017. 08. 11., p - 08:55
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Elsőként Makón találkozhatott a lakosság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által, a közelmúltban kapott Mobil Bűnmegelőzési Centrummal. A szakemberek a belvárosbantartottak tájékoztató napot.

Az ott zajló iskolai tábor résztvevői, valamint a segítő nagymamák komplex prevenciós tanácsokat kaptak lakás-, kerékpár- vagy épp nyaraláskor nálunk lévő vagyontárgyak védelme érdekében. A szünidőt töltő diákok helyesen tudták, hogy a kerékpárt csak úgy szabad lezárni, hogy annak hátsó kerekét és vázrészét hozzázárjuk a talajba vagy falba rögzített tárolóhoz.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács három kisbuszt bocsátott a megyék rendelkezésére a közelmúltban. A központok Csongrád mellett, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megyében működnek. A kijelölt három szervezeti egység üzemeltet egy-egy mobil centrumot, melyeket a megyei főkapitányságok bűnmegelőzési egységei igényelni tudnak, egy-egy rendezvény vagy hosszabb-rövidebb időszak erejéig. Nagyobb rendezvények, kitelepülések alkalmával, a centrumok akár egy időben egy helyre össze is vonhatók. A Csongrád megyei kisbusszal Békés és Bács-Kiskun, Baranya, Tolna és Pest megye déli részén is dolgoznak majd.

Prevenciós tanácsok:
•    Pénzt csak annyit vigyünk magunkkal, amennyire várhatóan szükségünk lesz, és bátran, de okosan használjunk bankkártyánkat.
•    Strandra csak a legfontosabb eszközöket és értékeket vigyük magunkkal. Kérdezzük meg rendelkezik-e az intézmény értékmegőrzővel és használjuk azokat, mivel a törölközővel letakart tárgyaink nincsenek biztonságban.
•    Felhevült testtel, teli gyomorral vagy ittasan ne menjünk úszni! Adjunk időt a szervezetünknek, hogy alkalmazkodjon a vízhez, valamint annak hőmérsékletéhez.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.