Megelőzés a gyermektáborokban

2017. 08. 11., p - 10:18
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programokkal voltak jelen a zánkai ifjúsági nyári táborokban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megelőzési előadói egy zánkai táborban 10 héten keresztül rendőrségi bűn- és baleset-megelőzési programokat tartanak. A programsorozat egyik állomásaként 2017. július 9-én a táborozó gyerekek megismerhették a rendőrség különböző szolgálati ágait és emellett hasznos bűnmegelőzési ismereteket is kaptak. A rendőrök a biztonságos strandolás érdekében felhívták a diákok figyelmét, hogy a Balaton-partra, strandokra ne vigyenek magukkal értékeket, telefont, műszaki cikket és annál nagyobb összeget, mint amit előre láthatólag el is kívánnak költeni. Kiemelték, hogy értékeik védelme érdekében használják a strandok értékmegőrzőjét. A rendezvényen a gyermekek kipróbálhatták a motoros szimulátort, megtekinthették a rendőrautót és a rendőrmotort, valamint bűnügyi-technikai bemutatón vehettek részt. 

Másnap, 2017. augusztus 10-én az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzés Bizottság és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium immár hatodik alkalommal rendezte meg a közlekedésbiztonsági napot szintén egy zánkai táborban, melyen a Veszprém megyei rendőrök is részt vettek. A gyermekek baleset-megelőzési játékos vetélkedőn vehettek részt, közlekedési kirakókat oldhattak meg, melyeknek elsődleges célja az volt, hogy elősegítsék a fiatalok biztonságos közlekedését. A program végén baleset-megelőzéshez kapcsolódó tárgyakat, jelképes ajándékokat vehettek át a veszprémi rendőröktől.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiber7fő

Tanuljunk együtt ezen az online délután-ON-line!

 

Nyert több mint egy milliót vagy mégse…

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról 1,1 millió forint ígéretével több mint 5 millió forintot vett le egy álbankár. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

13 éves lányt molesztált

A rendőrök őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 28 éves baranyajenői férfit.

 

Őrizetben egy ózdi kristály-díler

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt az ózdi férfit, aki új pszichoaktív anyagot árult vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.

 

A kompolti dílerek őrizetben

A Füzesabonyi nyomozók öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt.