Becsengettek

2017. 09. 07., cs - 12:28
Zsaru Magazin

A székesfehérvári István Király Általános Iskola tanévnyitó ünnepélye adott otthont a rendőrség idei tanévkezdeti kampánya első állomásának augusztus 31-én.

Az eseményen az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának (ORFK OBB) munkatársai mellett jelen volt Varga Péter dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Vörös Ferenc ezredes, a megyei főkapitány rendészeti helyettese és Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség közlekedési alelnöke is.

*
Óberling József ezredes, Vörös Ferenc ezredes és Varga Péter dandártábornok

Az iskola igazgatónője, Krählingné Kovács Tünde mondott beszédet, kiemelve: pár hete még a nyári biztonságra hívta fel a gyerekek és szüleik figyelmét, és örömmel tapasztalja: a vakáció után mindenki épségben tért vissza az iskolába. Ezután Májer László százados, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya kiemelt főelőadójának munkáját méltatta, aki az iskola rendőreként tanácsaival, KRESZ- és kerékpáros ügyességi versenyek szervezésével ügyel a közlekedés és a mindennapok biztonságára.

Óberling József ezredes, ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője arról szólt, hogy a rendőrség választása azért esett erre az iskolára, mert már a kezdetektől fogva szívesen ad helyet a különféle közlekedésbiztonsági versenyeknek, és tanulói mindig felkészülten, minden tudásukat és lelkesedésüket beleadva vesznek részt a megmérettetéseken. Elmondta, hogy az idei tanévben is folytatódik a kilencedik éve működő Az iskola rendőre program, melynek célja, hogy elősegítse a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését, szabálykövető magatartásának kialakulását. Az idei tanévben közel 3 ezer oktatási intézményben teljesít majd szolgálatot iskolarendőr. Beszédét követően átadta a nebulóknak a rendőrség ajándékát: a három különböző méretű kerékpárt és a hozzájuk tartozó védőfelszereléseket, melyek a versenyeken, testnevelésórákon tesznek majd jó szolgálatot.

A helyi rendőri szervek áttekintették és elemezték az oktatási intézmények környezetének közbiztonsági, közlekedési és bűnügyi helyzetét. Szeptemberben a rendőrség a polgárőrséggel együttműködve kiemelten jelen lesz azon általános iskolák környékén, ahol az közlekedésbiztonsági szempontból indokolt. Így segítik elő a gyermekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a gyalogátkelőhelyek megközelítésére, a biztonsági öv és a gyermekülés használatára. Folytatódik a dohányzás, az alkohol, a drog és az AIDS veszélyeire felhívó DADA, illetve az önálló gondolkodásra nevelő ELLEN-SZER program is, és az idei tanévben is működik az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadói Hálózat és a Drogprevenciós Összekötő Tiszti Hálózat is.

 

KUTLÁN EDINA
FOTÓ: SZABÓ LÁSZLÓ


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.