Pályázattal és együttműködéssel a fiatalokért

2017. 09. 29., p - 18:45
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A „Felelősen az ifjúságért” program célja a fiatalkorúak megfélemlítésének és zaklatásnak visszaszorítása, valamint az emberkereskedelem, munkaerő- és szexuális kizsákmányolással kapcsolatos felvilágosító programok szervezése a fiatalok körében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Felelősen az ifjúságért” címmel sikeres pályamunkát nyújtott be a Belügyminisztérium által még tavasszal kiírt „Bűnmegelőzési projektek 2017. évi megvalósításra” elnevezésű nyílt pályázatra. A rendezvényt Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya nyitotta meg 2017. szeptember 29-én a Rendőrségi Igazgatási Központ Bűn-és Balesetmegelőzési Centrumában.

A programban a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya együttműködik a Budapesti Polgárőr Szövetséggel, a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézettel, valamint a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központ és Általános Iskolával. A pályázat több programból áll, és főként a gyermekotthonos fiatalkorúakat, a velük foglalkozó pedagógusokat, a büntetés-végrehajtásban dolgozó nevelő tiszteket, polgárőröket, bűnmegelőzéssel foglalkozó rendőrségi előadókat és a kerületi áldozatvédelmi referenseket, időskori kortárs segítőket célozza meg, akik többek között részt vesznek majd jövő augusztus végéig különböző foglalkozásokon és tréningeken is.

A program kiemelt célja a fiatalok jól felkészített közvetítőkön keresztüli védelme.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.