Varázsdohány nyomában

2017. 10. 11., sze - 13:35
Zsaru Magazin

Postán rendelték, majd dohánnyal keverték, alkoholba rakták, és jól kiszárították. Pszichoaktív anyagok terjesztésével rombolta környezetét két budapesti fiatalember. A neppert vevője buktatta le, még a nagymama köténye sem nyújtott fedezéket.

Egy dílereivel együtt buszozó vevőt kifosztáson értek a zsaruk, majd rövid úton felgöngyölítették a bódítószer-élvező társaságot.

.

– A Zuglóval szomszédos XVI. kerületben dolgozó kollégáink jelezték, hogy augusztus óta megszaporodott az egyszerre bódultan és agresszíven viselkedő fiatalokról szóló lakossági bejelentések száma – mondta Pólya Gergő főhadnagy, a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozója. – Gyanú merült fel, hogy a tanúk által „zombi üzemmódnak” leírt, félig öntudatlan állapotú, eső-bukó-tántorgó fiatalok az Örs vezér terén jutnak hozzá a szélsőséges magatartást előidéző anyaghoz. A nyomozás során a két kerületet összekötő buszvonalak is fókuszba kerültek. Az 1-es villamos vonaláról az Örs vezér tere felé kitolódó kábítószer-fogyasztással összefüggő jogsértések megelőzésére visszatérő bűnügyi ellenőrzéseket folytattak a zuglói zsaruk. Az egyik kontrollnál Sütő László zászlós, körzeti megbízott a 31-es buszon arra lett figyelmes, hogy egy férfi, később kiderült, a kerepesi A. Roland (23), alvó utastársa zsebéből kilógó mobiltelefonra ácsingózik. A magatehetetlen, bódult fiú zsebéből ki is vette a készüléket. Mint kiderült, a férfi egy hétfős társaság tagja volt. A kmb. félreállíttatta a buszt, majd a jármű hátuljába terelte a csapatot, és erősítést kért. A leszállított fiatalok igazoltatásuk közben beismerték, hogy „varázsdohány” hatása alatt állnak. Öten elmondták, a beszerzést és az értékesítést a budapesti N. Márk (23) és N. Ri­chárd (23) végzi. Az egész társaságot előállították a zuglói rend­őrkapitányságra.

Pólya Gergő főhadnagy
Pólya Gergő főhadnagy

– A. Roland ellen kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk eljárást – folytatta a főhadnagy. – Négy fiatalt tanúként hallgattunk ki, a terjesztéssel összefüggésbe hozott N. Márk és N. Richárd közös árpádföldi lakóhelyén házkutatást tartottunk. Az ingatlanban N. Richárd nagymamája elmondta, számára is feltűnt valami újszerű, nem tetsző unokája viselkedésében az elmúlt hetekben. Azt is megosztotta velünk, hogy a fiatal feltűnően sok postai küldeményt kapott, három nagyobb méretű, üres borítékot át is adott nekünk. A két férfi interneten rendelt kannabinoidot, azt gyógyszertári alkoholba áztatták, majd kiszárítás után dohánnyal keverve árusították ismerőseiknek.

A két fiatalember ellen új pszi­choaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, előzetes letartóztatásukat, csakúgy, mint A. Rolandét, szeptember 21-én rendelte el a bíróság.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: ANDRÉ ILDIKÓ, rendőrség


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.