Megkezdődött a Bűnmegelőzési Szabadegyetem Miskolcon

2017. 10. 12., cs - 10:19
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Újabb kurzus indult a miskolci Bűnmegelőzési Szabadegyetemen, „Társadalmi integráció-bűnmegelőzés” címmel.

A Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett Bűnmegelőzési Szabadegyetem, a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központ „Miskolci” termében 2017. október 11-én 16 órától indult útjára. Az első napon dr. Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felnőttoktatásért felelős helyettes államtitkára és Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felzárkózásért felelős helyettes államtitkára tartottak előadást.

A megnyitó után azonnal kezdetét vette a szabadegyetemi képzés, melynek témái  „A cigányság sorsának alakulása az újkori Magyarországon” és a „Felzárkóztatáspolitika vagy cigánypolitika?” voltak.

A szervezők továbbra is várják az érdeklődőket az előadásokra, amely legközelebb 2017. október 25-én 16 órakor kerül megrendezésre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.