Vérnyoma leplezte le

2017. 10. 26., cs - 17:16
Zsaru Magazin

Saját vérnyoma vezette el a zsarukat a tetteshez Dunaújvárosban. A hatóságok előtt már sokadjára képbe kerülő férfit legújabb bűncselekményei után néhány perccel fogták el lakótelepi lakásában.

Ezúttal a közúti közlekedésben pusztított a 34 éves férfi, fél óra alatt egy robogót és egy buszmegállót tett tönkre. Tetteinek szemtanúi is voltak, akik időrendi sorrendben visszafelé haladva segítettek a rendőröknek az azonosításban.

– Kevéssel éjfél után egy telefonáló arról számolt be október 1-jére virradóra, hogy látta, amint egy férfi puszta kézzel összetörte egy buszmegálló üvegtábláját a Szórád Márton úton – tájékoztatott Darab Zsolt alezredes, a Dunaújvárosi Rend­őrkapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese. – A bejelentő leírta a dühöngő alak ruháját, és azt is elmondta, az öklét rázva távozott az egyik panelépületbe.

 

A zsaruk csak egy méretes szilánktengert találtak a buszmegálló kerete alatt, no meg vérnyomokat. Követni kezdték az elhullajtott csöppeket, így jutottak el a korábbról általuk már ismert F. Attila hatodik emeleti lakásáig.

A férfi korábban sorozatos rongálásokkal, öncélú, bosszú vezérelte cselekedeteivel irányította magára a zsaruk figyelmét. Házbéli haragosai ajtóinak kulcslyukát ragasztóval tömte be, szomszédjai autóit maró anyagokkal locsolta le. Több esetben felhagyott a megszokott klisékkel: megesett, hogy betört a földszinti műkörmös szalonba, egy ízben pedig saját gyermekét túszul ejtve fogalmazott meg követeléseket a hatóságok felé, ekkor a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el. Kiszámíthatatlan, agresszív viselkedésével, mindenkivel szembeforduló és gátlástalan magatartásával rettegést váltott ki környezetéből.

A férfi az októberi hajnalon úgy tett, mintha házon kívül lenne, csak a sokadik kopogtatásra nyitott ajtót – vérző kézzel. Zavart állapotban volt, ezért a zsaruk megfigyelésre beszállították a kórház pszichiátriájára, reggel állították elő a rendőrkapitányságra. Nem egyedül „érkezett”: két másik bűnének híre vele megközelítőleg egy időben futott be a rendőrségre:

– Bejelentést kaptunk egy összetört robogóról. Az utcán, egy villanypóznához leláncolt motort az éjszaka valaki helybenhagyott, a burkolatait letördelte – folytatta az alezredes. – Itt is akadt egy szemtanú, aki a rongáló testalkatát, ruháját épp olyannak írta le, hogy az F. Attilára illett. A robogó tulajdonosa ismerte a férfit, aki valamiért pikkelhetett rá, egy héttel korábban egy arany karkötőt lopott el tőle. Akkor nem tett feljelentést, most két sérelmét egyszerre tárta fel.

A buszmegálló összetörése miatt rongálás vétségével és garázdaság vétségével, a robogó szétverésének okán rongálás vétségével, a karlánc eltulajdonítása miatt lopás vétségével gyanúsították meg a zsaruk. A bíróság október 3-án elrendelte előzetes letartóztatását.

SZILÁGYI ATTILA

FOTÓ: RENDŐRSÉG


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vége a féléves bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a 34 éves férfit, aki nem kezdte meg szexuális erőszak miatt kiszabott börtönbüntetésének letöltését.

 

Óvatossággal a megelőzésért

A Mátrix Projekt keretében a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ezúttal Szombathelyen hívták fel a figyelmet az online csalások elkerülésének lehetőségeire.

 

Csalások és csalódások

Az utóbbi napokban több Győr-Moson-Sopron megyei sértett az online térben történő vásárlásaik során vált csalók áldozataivá. Az eseteket a rendőrség büntetőeljárása során a Mátrix Projekt keretében vizsgálja.

 

Csokiért keresték a tojásokat

A bűnmegelőzési szakemberek a Mátrix Projekt keretében ajándékokkal díjazták a helyesen válaszolókat Kaposváron.