Az idősek biztonságáért

2017. 11. 11., szo - 15:32
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési előadója baleset-megelőzési és bűnmegelőzési tanácsokkal szolgált az idősügyi munkacsoport értekezletén.

A Balatonfüredi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Idősügyi Munkacsoportja 2017. november 9-én délelőtt tartotta idei utolsó ülését a helyi szociális alapszolgáltatási központban. A meghívott nyugdíjasklubok tagjait a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési előadója tájékoztatta a téli közlekedés és az otthon biztonsága témákban. Az előadó részletesen beszélt a közlekedés szabályairól és a leggyakrabban előforduló vészhelyzetekről, valamint hangsúlyozta a gépjárművek megfelelő téli felkészítésének fontosságát. Felhívta az idősek figyelmét arra, miként kerülhetik el, hogy besurranásos és trükkös lopások, házalással elkövetett csalások áldozatává váljanak. Ennek érdekében kérte a megjelenteket, hogy idegeneket ne engedjenek be otthonukba, valamint kapujukat, házuk bejárati ajtaját napközben is tartsák zárva! Csengetésre ne nyissanak azonnal ajtót, előbb az ablakból kitekintve győződjenek meg arról, hogy ki kér bebocsátást hozzájuk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.