103 csomag marihuána

2017. 11. 13., h - 04:44
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Több mint 58 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak Röszkénél.  

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 34 éves bolgár állampolgárral szemben. A férfi Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2017. november 11-én 4 óra 35 perckor egy autószállító járművel.

Mivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak az elsődleges vámvizsgálat során gyanús lett, hogy az utánfutót átalakíthatták, ezért a járművet és annak sofőrjét szigorított vámvizsgálatra irányították. Az utánfutó padlólemezének megemelését követően, egy kialakított rejtekhelyen 73 csomag, összesen 43 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket – az elsődleges vizsgálat alapján marihuánát – találtak.

Néhány órával később, 7 óra 45 perckor egy 49 éves szerb férfi jelentkezett gépjárművel belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A vámvizsgálat során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a gépkocsiban szállított ajtókban 30 csomagban, összesen 15 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket – az elsődleges vizsgálat alapján marihuánát – találtak.

A két gépkocsiban talált kábítószer piaci értéke közel 110 millió forint.

A rendőrök a bolgár és a szerb férfit elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.