Közúti kontroll Tiszavasváriban

2017. 11. 14., k - 06:51
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök közel 200 járművezetőt ellenőriztek, négyen ittasnak bizonyultak.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai a közúti közlekedési balesetek megelőzése és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében végeztek „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést 2017. november 12-én Tiszavasváriban. 

A rendőrök a polgárőrökkel közösen közel 200 járművezetővel szemben végeztek lég-alkoholmérést, ami négy járművezető esetében jelzett ittasságot. Az alkoholtól befolyásolt állapotban vezető sofőrök közül kettővel szemben a vezetői engedélyük helyszíni elvétele mellett járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás, míg a másik két járművezetőnek, az ittasság csekély foka miatt a rendőrök a helyszínen közigazgatási pénzbírságot szabtak ki.   

A közlekedési baleseteket előidéző okok között előkelő helyen szerepel az ittas járművezetés, ezért a rendőrök fokozottan ellenőrzik a járművezetőket. A közúti közlekedésben résztvevők a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre az egész megye területén. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az, aki ittas állapotban ül a volán mögé nem csak a saját, hanem utasai és a közúti közlekedés más résztvevői testi épségét, életét is jelentős veszélynek teszi ki!

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a megváltozott időjárás következtében fokozott baleseti kockázatot jelent, ha a járművezetők nem a látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. A biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen a járművek téli üzemmódra történő felkészítése, valamint a járművezetők részéről az óvatos, körültekintő (nagyobb követési távolság tartása, a sebesség helyes megválasztása) vezetés.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.