Rendőri hivatás testközelből

2017. 11. 28., k - 15:33
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban megtartott nyílt napon a pályaválasztás előtt álló fiatalok bepillantást nyerhettek az intézmény mindennapjaiba és megismerkedhettek a rendőri hivatással együtt járó feladatokkal.

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium 2017. november 28-án nyitotta meg kapuit a rendőri pálya és a hivatásos szolgálat iránt érdeklődő fiatalok előtt. A megjelentek részletes tájékoztatást kaptak az intézményben zajló oktatásról, a felvételi eljárás sajátosságairól, a rendőrség feladatairól, a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzésről és a hivatásos életpályáról.

A nyílt nap programját technikai bemutatók is színesítették. Az érdeklődők megtekinthették a rendőrségen rendszeresített fegyvereket, az iskola fedett szituációs lőterét, egy reprodukált baleseti helyszínen végrehajtott rendőri intézkedést és részesei lehettek egy forgalomirányítási gyakorlatnak is.

A rendészeti szakgimnáziumokban országszerte megtartásra kerülő nyílt napok szervezésével kívánja a rendőrség felkelteni – a tiszthelyettesi állománykategóriája megfelelő utánpótlásának biztosítása érdekében – a tanulók érdeklődését a hivatásos szolgálat iránt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.