Ingyenes műszaki átvizsgálás Tatabányán

2017. 12. 05., k - 14:03
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A járművek térítésmentes ellenőrzése a biztonságos közlekedést szolgálja.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is útjára indította a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát, melyhez a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Magyar Autóklub bevonásával közösen tartott ingyenes műszaki átvizsgálást 2017. december 5-én Tatabányán. A szervizben a program ideje alatt ingyenesen átvizsgálják a gépkocsik világító berendezéseit, jelzőberendezéseket, valamint ellenőrzik a levegőbefúvó ventilátorok működését. A szakemberek elvégzik a fényszórók magasság-beállítását, felmérik a gumiabroncsok állapotát és megvizsgálják az ablakmosó és az ablaktörlő működését. A téli felkészülés jegyében speciális műszerrel ellenőrzik az akkumulátor állapotát és a fagyálló folyadék fagyáspontját.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának célja:

  • a járművezetők figyelmének felhívása az őszi, téli időszak megváltozott közlekedési körülményeire, járműveik kifogástalan műszaki állapotban tartásának fontosságára, a biztonságos közlekedéshez szükséges feltételek meglétére,
  • a gyalogosok és kerékpárosok sötétben és korlátozott látási viszonyok között történő közlekedésének ellenőrzése,
  • motiválni a közlekedőket és formálni gondolkodásukat a helyes, jogkövető, szabálytudatos közlekedési magatartás kialakításában a reklám propaganda ajándékok kiosztásával,
  • szabályszegés észlelése esetén a megfelelő szankció alkalmazása.

1

2

3


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.