Folytatódott a „Közeleg a Tél” kampány Győrben

2017. 12. 20., sze - 12:42
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedők téli időjárási viszonyokra történő felkészülésére.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága folytatta a „Közeleg a Tél” kampányt a megye közútjain. A rendőrkapitányságok közlekedési szakembereivel közösen, több helyszínen végeztek prevenciós ellenőrzéseket 2017. december 15. és december 19. között.

A balesetek megelőzését szolgáló közlekedési akció keretében ismét minden megyei nagyváros illetékességi területén felmérték, hogy a járművezetők milyen arányban cserélték már le a nyári gumiabroncsokat télire.

A felmérés a megye öt nagyvárosában az alábbi eredményt mutatta decemberben a közlekedők téli gumi használata tekintetében:

 

Győrben                                   90%

Sopronban                               90%

Mosonmagyaróváron               81%

Csornán                                   72%

Kapuváron                               69% cserélte le a nyári gumiját télire.

 

Az összesítés szerint tehát a decemberben ellenőrzött járművek 80,4%-a rendelkezett téli gumiabronccsal, míg novemberben ez a szám 67,8% volt.

A rendőrök az adatgyűjtés mellett felhívták a járművezetők figyelmét a téli időjárási viszonyokra történő felkészülés fontosságára, az autók megfelelő felszerelésekkel történő ellátására, illetve a közlekedésük során az évszakra jellemző időjárási viszonyok miatt előforduló veszélyekre is.

A prevenciós kampányt és ellenőrzést a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottsága január hónapban megismétli.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.