Biztonságban a piacon

2017. 12. 21., cs - 12:55
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök a helyi termelői piacon hívták fel a vásárlók figyelmét az adventi időszakban előforduló vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2017. december 19-én délelőtt a zseblopások és alkalmi lopások áldozattá válásának megelőzési lehetőségeiről tájékoztatták a piac és  az annak közelében levő áruház vásárlóit. A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy a nyitott táskában, a farzsebben, valamint a bevásárló kosárban és a bevásárló kocsiban elhelyezett pénztárca nincs biztonságban, azt célszerűbb a mobiltelefonnal, a lakáskulccsal és az autó indítókulcsával együtt a ruházat egyik belső zsebében tartani. A gépkocsival érkezőket pedig arra kérték, hogy az autó utasterében ne hagyjanak értéket és az autó ajtóit arra az időre is zárják be, amíg a csomagtartóba pakolják a megvásárolt árucikkeket. A szóbeli tanácsok mellett a rendőrök prevenciós tanácsokat tartalmazó kiadványokat is adtak a megszólítottaknak.

A járőrök a gépkocsi feltörések megelőzése érdekében a piac környékén várakozó autók szélvédőjén „Ne hagyjon értéket a gépkocsijában!” feliratú bűnmegelőzési kiadványt helyeztek el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.