Menekülés közben fogták el a tolvajokat

2018. 01. 13., szo - 10:11
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapest II. kerületében fogták el azt a két férfit, akik az áramszolgáltató munkatársának kiadva magukat loptak meg idős embereket.

A táborfalvai 54 éves G. János és a budapesti 29 éves K. János 2018. január 10-én 13 óra körül megjelent Budapest II. kerületében, egy Hűvösvölgyi úti társasháznál, ahol egy vásárlásból hazaérkező idős hölgynek ajánlották fel segítségüket a csomagok cipelésében. A lakáshoz érve az elkövetők közölték, hogy ők az áramszolgáltató munkatársai, és a villanyórát jöttek leolvasni. A két férfi bement a lakásba, majd az idős nő figyelmét elterelték, és elloptak három darab karórát, egy darab karláncot, valamint személyes iratokat és készpénzt. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Betörési Osztályának nyomozói figyeltek fel a sértettnek segítő, majd a lopás után a társasházból futva távozó két férfira. A nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival a két férfit a társasház közelében elfogták, és előállították őket a kerületi rendőrkapitányságra. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a két férfit – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.