Befejeződött az elméleti képzés

2018. 02. 12., h - 11:01
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Elsősegélynyújtási ismeretekből vizsgáztak a „SuliMoped” program hallgatói Abonyban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Csoportja által koordinált „SuliMoped” programban résztvevő diákok 2018. február 10-én Abonyban tettek vizsgát elsősegélynyújtási ismeretekből.

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének együttműködésével sikeresen zajlott a főleg gyakorlati ismereteket igénylő vizsga, amellyel az elméleti képzés befejeződött.

A programot tavasszal folytatják a hallgatók a vezetési gyakorlati ismeretek elsajátításával.

A kezdeményezés célja, hogy a 14. életévet betöltött tanulók díjmentesen segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezzenek. A programban az általános iskola 8. osztályos tanulói a tantervi órakereten kívül sajátítják el először az elméleti, majd a gyakorlati ismereteket. Az elméleti vizsgán sikeresen teljesítő gyermekeknek még gyakorlati képzésen és számonkérésen kell részt venniük, amelyet követően lehetőségük nyílik arra, hogy megkapják első vezetői engedélyüket.

"

"

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.