Illegálisan árulta a tűzijáték termékeket Nyíregyházán

2014. 12. 31., sze - 12:35
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 33 éves férfi ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába 2014. december 29-én állampolgári bejelentés érkezett, hogy Nyíregyházán a Búza téri piacnál egy személygépkocsiból pirotechnikai termékeket árulnak illegálisan. A bejelentést követően az egyenruhások kimentek a helyszínre, ahol az egyik gépkocsi csomagterében több doboz illegálisan árusított tűzijáték terméket és petárdát foglaltak le. A járőrök igazoltatták a jármű sofőrjét, aki kérdéseikre azt válaszolta, hogy a tűzijáték termékeket a napokban vette egy másik piacról, a vásárlás tényét azonban semmivel nem tudta igazolni. Az egyenruhások a 33 éves nyíregyházi férfi ellen pirotechnikai termékek birtoklására és felhasználására vonatkozó szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Az ügyben a további eljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatja le.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező nyílt árusítású üzletből, vagy forgalmazó raktárkészletből vásároljanak. Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, ezért a működtetésük rendkívül balesetveszélyes. A hatályos jogi szabályozás értelmében – az év minden időszakában - továbbra is tiltott a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását. A fenti szabályok megszegéséért 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Specialista

A szolnoki rendőrök elfogták azt a 26 éves helyi férfit, aki kétkerekűekre szakosodott, és városszerte többet is ellopott az elmúlt időben.

 

Eltűnt Kiss Dominik

A pécsi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves fiú eltűnése kapcsán.