Baleset-megelőzési évértékelő

2015. 12. 03., cs - 08:07
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon értékelték az idei év baleset-megelőzési munkáját és eredményeit.

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2015. december 2-án tartotta évértékelő ülését, amelyen a megye szakemberei mellett részt vettek a bizottság együttműködői és partnerei is.

Újszászi Zoltán r. őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője, a bizottság ügyvezető elnöke az idei év baleset-megelőzési tevékenység értékelése során többek között kiemelte, hogy a közlekedési balesetek főbb kiváltó okai továbbra is a gyorshajtás és az ittas állapotban elkövetett járművezetés. Beszédében kitért a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, valamint ismertette a 2016. évre tervezett programokat, célkitűzéseket.

 

Ezt követően a helyi szervek illetékesei számoltak be a 2015. évben végzett baleset-megelőzési tevékenységeikről, a helyi prevenciós kampányokról.

Az osztályvezető az ülésen tárgyjutalmat adott át dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredesnek, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság megbízott vezetőjének a közlekedésrendészeti szakterületen az elmúlt 10 évben végzett kiemelkedő munkájáért. Elismerésben részesítette Bogárné Lábas Edina r. főtörzsőrmestert, a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrét, Hagymási-Lakatos Lilla r. zászlóst, a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleseti-helyszínelőjét és Fodor Éva asszonyt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának előadóját.

Az őrnagy úr az ülés zárásaként megköszönte a társzervek és az együttműködő szervezetek egész éves áldozatos munkáját. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajtaütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.