Közlekedés, ahogyan a gyermekek látják

2017. 04. 20., cs - 16:38
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című pályázati kiírására Békés megyéből beküldött alkotásokból nyílt kiállítás Békéscsabán, a Csaba Centerben.

Az ORFK - Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2017-ben is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. Ebben az évben Békés megyében 65 általános iskolából és 78 óvodából 3 763 rajz érkezett a rendőrkapitányságokra. A rendőrkapitányságok székhelyein megtartott kiállításokat követően, 2017. április 20-án, Békéscsabán, a Csaba Centerben nyílt meg az a tárlat, amelyen az érdeklődők megtekinthetik a legjobbnak ítélt rajzokat. A zsűri a különböző technikákkal készült és a közlekedési szabályokat bemutató munkák közül a megyei kiállításra, illetve az országos értékelésre is választott ki alkotásokat. A megnyitó a békéscsabai Evangélikus Óvoda Meserét csoportjának előadásával kezdődött, majd Pelleg József r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszöntötte a gyermekeket, valamint kísérőiket és átadta a helyezetteknek járó díjakat

 

Az óvodások korcsoportjában első helyezést ért el Szügyi Nóra, a mezőhegyesi József Attila Általános Művelődési Központ II. számú óvodájából. Rajzának címe: „Bogyó és Babóca gesztenyehintója”. Az alsó tagozatos általános iskolások munkái közül Dajka Eszter, a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulójának „Zebrák a zebrán” című alkotása bizonyult a legjobbnak. A felső tagozatos kategóriában pedig Bereczki Barbara, a gyomaendrődi Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola diákja ért el első helyezést „Strucc rendőr szolgálatban” című rajzával.

 

Az óvodásoknak és általános iskolásoknak számos intézmény, cég és vállalkozás ajánlott fel különdíjakat. A Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Önkormányzat, a békéscsabai Napsugár Bábszínház, a Békés Megyei Hírlap, a Békéscsabai Médiacentrum Kft., a Csaba Televízió, a Vár-játék Áruház és a Tarka-Barka Játszóház is támogatta a gyermekek szabályos közlekedésre nevelését célzó kezdeményezést. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság pedig korcsoportonként 5, összesen 15 különdíjat ajánlott fel.

 

A gyermekrajzokból nyílt tárlat 2017. április 28-áig látható a Csaba Center földszintjén. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt pakisztáni férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Kamionban bújt meg

Egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Elfáradtak, ezért biciklit loptak

Vendégségből hazafelé tartva egy ruzsai ház melléképületéből lopott kerékpárokat egy szatymazi férfi és párja. A rendőrök Üllésen fogták el a feltételezett elkövetőket.