KRESZ-FESZT Pécsett

2013. 09. 27., p - 12:57
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel 1000 gyermek vett részt a 2013. szeptember 26-án Pécsett megtartott KRESZ-FESZT elnevezésű prevenciós programon.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, „KRESZ-FESZT” elnevezésű program kapcsán, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. szeptember 26-án a gyerekek közlekedésbiztonsági ismereteinek bővítésére irányuló, prevenciós célú foglalkozást tartott Pécsett az Apáczai Csere János Nevelési Központ déli részén, amely egyben „Az iskola rendőre” program keretében tanévkezdeti kampány záró momentuma is volt.

A foglalkozás célja az volt, hogy a gyermekek játékos formában tehessenek szert újabb közlekedésbiztonsági ismeretekre. A rendezvényen résztvevő általános iskolásoknak és óvodásoknak lehetőségük volt KRESZ-tesztlap kitöltésére, kerékpáros ügyességi feladatok végrehajtására, kerékpárjuk gravíroztatására, valamint arcfestésre és a „Biztonságosan a közlekedésben” c. rajzpályázatra pályaművek készítésére. A program végére mindenkinek meglepetés ajándékkal gazdagodott, biciklilámpát, csokit, vagy fényvisszaverő karkötőt kaptak a szervezőktől.  

Az esemény sikeres megvalósításában a Mosolymanó Egyesület tagjai, a Nyíregyházáról érkezett MARSO Angyalok, a Pécsi Rendőrkapitányság dolgozói, valamint a Polgárőrség tagjai is közreműködtek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem csalt a megérzése

Hazafelé tartó pilisvörösvári járőr vett észre egy buszról leszálló férfit a településen. Nem lett volna szokatlan, ha a jármű nem parkolt volna üresen az út szélén. Pihenés helyett intézkedés következett.

 

Őrizetben a német embercsempészek

A rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy német rendszámú autót, melyben négy illegális migráns és két embercsempész utazott.

 

Halálos baleset Gádoroson

Tolatás közben elütött egy munkást egy szemétszállító teherautó, a férfi a helyszínen meghalt.