„Részegen ki visz majd haza?”

2017. 06. 16., p - 11:12
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Sajtótájékoztatót tartott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és Bűnmegelőzési Osztálya a fesztivál balesetek és a szórakozóhelyeken történő áldozattá válás megelőzésére. A legfontosabb tudnivalókat promóciós pohár és alátét tartalmazza.

A rendőrség számára fontos, hogy a közlekedők minél szélesebb rétegét megszólítsa, ezáltal felhívja a figyelmet a mindennapok során rájuk leselkedő veszélyekre, továbbá rávilágít azokra aprónak tűnő rizikófaktorokra, melyeken életek is múlhatnak - mondta el a 2017. június 15-én az egyik szegedi vendéglátóhelyen tartott sajtótájékoztatón Vad Róbert r. őrnagy. Az MBB titkára hozzátette: a nyár, a fesztiválok, koncertek ideje, de ilyenkor fokozottan kell figyelni a biztonságra. A legfontosabb, hogy mindenki hazaérjen egy-egy kellemes este után. Így, ha a társaság alkoholt fogyasztott, gyalog, tömegközlekedéssel vagy taxival induljon el, hiszen a városon belül két-három pohár ital áráért már hazafuvarozzák az utast. Az alkoholos italok lebomlási idejéről egy poháralátét ad tájékoztatást a fiataloknak, mely a következő hetekben már találkozhatnak vele a szórakozók.

Promóciós pohárral és figyelemfelhívó kiadvánnyal készült az időszakra a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya, ezzel jelezve, hogy a fiatalok soha ne fogadjanak el italt idegentől és ne tévesszék poharukat szem elől. M. Toronykőy Márta r. alezredes a saját értékek védelmét is hangsúlyozta. Elmondta, csak úgy induljon bárki szórakozni, hogy a lehető legkevesebb irat legyen nála, melyet a pénzével együtt biztonságos helyre tegyen a ruházatába, vagy táskájába.

Az ügy fontosságát mutatja, hogy neves művészek és a sport is képviseltette magát az eseményen. Csomor Ágnes színművésznő elmondta, időnként ő is eljár szórakozni barátaival, azonban ha alkoholt fogyasztott soha nem vezet. Juronics Tamás Kossuth-díjas koreográfus és a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője azt tanácsolta, hogy a biztonság kedvéért mindig legyen a fiataloknál pénz taxira. Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged Kézilabdacsapat kapitánya elárulta, ha bulizni mennek barátaival előtte kisorsolják, hogy ki vezet majd, vagy ők is a taxival mennek. Szintén ugyanezen a véleményen volt Gedzo a Rádió88 műsorvezetője, aki felhívta a figyelmet, arra is, hogy nemcsak a saját, de a közlekedésben résztvevő partnerek védelme is fontos, és egy átbulizott éjszaka után célszerű hazafelé a sétát, a biciklit vagy a tömegközlekedést választani.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjazott négylábúak és vezetőik

Kiemelkedő munkájukért tárgyjutalomban részesített a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője két szolgálati ebet és vezetőiket az összevont megyei kutyás képzésen.

 

Idős asszonyon segítettek

A rendőrök a mentők kiérkezéséig takarókkal melegítették a bissei nőt, és teát is főztek neki.

 

Lebukott az orvvadász

A szentendrei rendőrök egy 41 éves férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Nyomkövetők

Csak a nyomokat kellett a hóban követniük a putnoki rendőröknek, hogy eljussanak a kerékpártolvajokhoz.