„Részegen ki visz majd haza?”

2017. 06. 16., p - 11:12
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Sajtótájékoztatót tartott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és Bűnmegelőzési Osztálya a fesztivál balesetek és a szórakozóhelyeken történő áldozattá válás megelőzésére. A legfontosabb tudnivalókat promóciós pohár és alátét tartalmazza.

A rendőrség számára fontos, hogy a közlekedők minél szélesebb rétegét megszólítsa, ezáltal felhívja a figyelmet a mindennapok során rájuk leselkedő veszélyekre, továbbá rávilágít azokra aprónak tűnő rizikófaktorokra, melyeken életek is múlhatnak - mondta el a 2017. június 15-én az egyik szegedi vendéglátóhelyen tartott sajtótájékoztatón Vad Róbert r. őrnagy. Az MBB titkára hozzátette: a nyár, a fesztiválok, koncertek ideje, de ilyenkor fokozottan kell figyelni a biztonságra. A legfontosabb, hogy mindenki hazaérjen egy-egy kellemes este után. Így, ha a társaság alkoholt fogyasztott, gyalog, tömegközlekedéssel vagy taxival induljon el, hiszen a városon belül két-három pohár ital áráért már hazafuvarozzák az utast. Az alkoholos italok lebomlási idejéről egy poháralátét ad tájékoztatást a fiataloknak, mely a következő hetekben már találkozhatnak vele a szórakozók.

Promóciós pohárral és figyelemfelhívó kiadvánnyal készült az időszakra a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya, ezzel jelezve, hogy a fiatalok soha ne fogadjanak el italt idegentől és ne tévesszék poharukat szem elől. M. Toronykőy Márta r. alezredes a saját értékek védelmét is hangsúlyozta. Elmondta, csak úgy induljon bárki szórakozni, hogy a lehető legkevesebb irat legyen nála, melyet a pénzével együtt biztonságos helyre tegyen a ruházatába, vagy táskájába.

Az ügy fontosságát mutatja, hogy neves művészek és a sport is képviseltette magát az eseményen. Csomor Ágnes színművésznő elmondta, időnként ő is eljár szórakozni barátaival, azonban ha alkoholt fogyasztott soha nem vezet. Juronics Tamás Kossuth-díjas koreográfus és a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője azt tanácsolta, hogy a biztonság kedvéért mindig legyen a fiataloknál pénz taxira. Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged Kézilabdacsapat kapitánya elárulta, ha bulizni mennek barátaival előtte kisorsolják, hogy ki vezet majd, vagy ők is a taxival mennek. Szintén ugyanezen a véleményen volt Gedzo a Rádió88 műsorvezetője, aki felhívta a figyelmet, arra is, hogy nemcsak a saját, de a közlekedésben résztvevő partnerek védelme is fontos, és egy átbulizott éjszaka után célszerű hazafelé a sétát, a biciklit vagy a tömegközlekedést választani.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Tiszalökön

Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt kötetlen beszélgetések során felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

 

Lopott, csalt, garázdálkodott

Békéscsabán és Szegeden történt bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen.

 

Lopás miatt keressük

Az angyalföldi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Színesfémet lopott

Éppen egy komlói telephelyről lopott alumínium lemezeket egy férfi, amikor összetalálkozott a tulajdonossal.