Továbbképzés iskolarendőröknek

2016. 02. 19., p - 10:20
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Szakmai előadásokon szerzett információkkal bővítették tudásukat az iskolarendőrök Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság egész napos szakmai továbbképzést szervezett a megye iskolarendőreinek 2016. február 18-án a megyei rendőr-főkapitányságon.

 

A rendezvényt Szitár Ferenc rendőr alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, MBB elnök és Kosztyó Gábor rendőr alezredes, megyei közlekedésrendészeti osztályvezető nyitották meg. A megyei vezetők röviden értékelték az „Iskola rendőre” program eredményeit és a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

 

Az eseményen jelen lévő közel 90 rendőr kiemelt témakörökben frissítette és bővítette tudását. A rendőrök szakmai előadásokat hallgathattak többek között a vagyon elleni bűncselekményekről, az iskolai erőszakról, az internetes bűnözésről és annak veszélyeiről, az új pszichotrop anyagokról, továbbá a gyermekek helyes közlekedésre neveléséről.

 

A továbbképzésen résztvevő vendég előadók beszámoltak az iskolarendőri tevékenység tapasztalatairól, illetve tájékoztatót tartottak az iskolapszichológus szerepéről krízishelyzetben és az agresszió kezelésében.

Az „Iskola rendőre” program 2008. szeptember 1-jén indult, amely nagymértékben segíti a gyermekek védelmére irányuló átfogó baleset- és bűnmegelőzési tevékenységet.  

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két év után rendőrkézen

A hajdúhadházi rendőrök nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték azt férfit, akit külföldi hatóság segítségével fogtak el.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.