Bűnmegelőzési nyári közösségi szolgálat

2015. 09. 02., sze - 14:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Eredményesen zárult a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett 2015 évi nyári közösségi szolgálat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vetési Albert Gimnázium között létrejött együttműködés során a középiskolás diákok közterületi bűnmegelőzési tájékoztató tevékenységet végeztek a nyári hónapokban. A bűnmegelőzési előadók 2015. május 26-án a gimnáziumban előadást tartottak a diákoknak a rendőrség felépítéséről, feladatairól, az idegenforgalmi és kiemelt ünnepi időszakban elkövetett vagyon elleni bűncselekmények jellemzőiről, azok megelőzési lehetőségeiről. A Bűnmegelőzési Osztály az idegenforgalmi szezonban elindította Mobil Bűnmegelőzési Információs Szolgálatát, amelynek keretében a bűnmegelőzés feliratú pólót, mellényt viselő diákok a rendőrök felügyeletével felvilágosító tevékenységet végeztek. Megjelentek Balatonfüred és Balatonkenese strandjain, parkolóiban, Révfülöp településen, a sümegi várban, illetve a kapolcsi „Művészetek völgyében” is. A diákok a mobilitás és a gyors reagálás révén hatékony szereplői voltak a megelőzésnek. Tanácsaikat az állampolgárok örömmel és bizalommal fogadták. Munkájukat tisztelettel köszöni a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a tervek szerint az év végi ünnepi időszakban is számít rájuk.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogellenes gyűlés a Hősök terén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek.

 

Lezárt akták: rendszámokkal ügyeskedtek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.