12 jó tanács

2016. 12. 23., p - 10:17
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, hogy ne váljanak a zsebtolvajok áldozataivá!

A Jász-Nagykun-Szolnoki Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az elmúlt hónapokban is nagy gondot fordítottak a lakosság tájékoztatására. Plakátok kihelyezésével, a szolnoki autóbuszokon elhangzó figyelemfelhívások megvalósításával, a buszmegállók menetrendjénél elhelyezett tanácsokkal is igyekeztek ráirányítani a figyelmet az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.

A tolvajok az ünnepi forgatagban is megjelenhetnek. A zseblopásokat leggyakrabban a zsúfolt bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön, piacokon követik el, ezért a rendőrség kéri, hogy figyeljenek értékeikre! Fogadják meg a tanácsokat!

 • Pénzüket, bankkártyájukat, valamint egyéb értékeiket már akkor tegyék biztonságos helyre, amikor elindulnak otthonról!
 • Irattárcájukat ne tegyék figyelmetlenül a táskájuk, kosaruk tetejére, vagy nadráguk hátsó zsebeibe! A belső, zárható zsebek megfelelőbb védelmet kínálnak.
 • Használhatnak olyan, a kereskedelmi forgalomban kapható pénztárcát is, mely egy kis lánccal az övhöz vagy a táskához rögzíthető.
 • Ne tartsanak maguknál sok készpénzt, vagy ha mégis, egymástól elkülönítve tárolják!
 • Nagyon fontos, hogy a bankkártyához tartozó PIN kódot ne tartsák a bankkártya mellett!
 • Pénzüket kisebb címletekben, több helyen, irataikat pedig a lakás- és gépkocsijuk kulcsaitól elkülönítve tárolják!
 • Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézi-, illetve válltáskájukat szorítsák testükhöz és azt mindig tartsák maguk előtt!
 • A bevásárlóközpontokban a táskájukat, a csomagjukat mindig tartsák maguknál, ne hagyják felügyelet nélkül!
 • Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegyék le táskájukat, pénztárcájukat a pultra vagy a bevásárlókocsiba!
 • Gyorséttermekben, kávézókban ne akasszák a székre táskájukat, kabátjukat, mert ezt kihasználhatják a tolvajok!
 • Ha az iratok mellett a lakáskulcsukat is ellopták, sürgősen cseréljenek zárat, ha pedig a bankkártyájuk tűnt el, azt azonnal tiltsák le! 
 • Ha mégis áldozattá váltak, azonnal értesítsék a rendőrséget!

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.