A fesztivál egyik sztárja

2017. 06. 19., h - 16:05
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Szolnokon 2017. június 13. és 2017. június 17. között rendezték meg a XII. Tiszavirág Fesztivált, amelyre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is kilátogatott a megelőzési minirobottal együtt.

Hatalmas sikert volt az új rendőrségi minirobot megjelenése a Tiszavirág Fesztiválon. A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának információs pontjánál gyerekekből és felnőttekből álló sor kígyózott, hogy megismerkedhessenek az „új kollégával”. A prevenciós robot amellett, hogy akrobatikus mutatványaival szórakoztatta a nagyközönséget, még hasznos bűnmegelőzési témájú felhívásokkal is szolgált.

Természetesen nem csak a „csodarobot” miatt érkeztek a standhoz a kicsik és nagyok, hiszen számtalan szórakoztató teszt és feladatlap várta őket. A rendőrök hasznos tanácsokkal, megelőzési lehetőségekkel szolgáltak az érdeklődőknek, sőt a tesztlapokat helyesen kitöltők apró ajándékokat, illetve számos érdekes és hasznos prevenciós kiadványt kaptak.

A legtöbben otthonaik védelmének érdekében tették fel kérdéseiket, míg mások a közlekedési szabályokkal kapcsolatban kérdezték a szakembereket. A rendőrök a 112-es segélyhívó helyes használata mellett az internet, a nyár és a fürdőzés veszélyeiről is tájékoztatták a fesztiválozókat. Hangsúlyozták a kerékpárok, személygépkocsik lezárását, a lakások, családi házak nyílászáróinak bezárását, valamint a hosszabb távollétek esetén szükséges óvintézkedéseket. A fesztivál ideje alatt több százan érkeztek a prevenciós ponthoz.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Cégektől csaltak ki pénzt

Nem létező eszközöket, gépeket kínáltak kedvező áron eladásra, így csalt ki országszerte cégektől nagyobb összegeket három férfi és egy nő. A Békés megyei rendőrök Szegeden fogták el őket.

 

Díjkitűzés: 200.000 forint a nyomravezetőnek

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 06010/2967/2017. bűnügyi számon nyomoz rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

 

Lopás miatt keressük őket

A rendőrök keresik azt a férfit és társát, akik egy rákospalotai dohányboltból több, mint százezer forint készpénzt loptak el.

 

A balesetek megelőzése a cél

A balmazújvárosi rendőrök a balesetek megelőzése érdekében továbbra is fokozottan ellenőrzik a járművezetőket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Baracska térségében két gépjármű ütközött össze, ezért a Balaton irányába forgalomkorlátozás van érvényben. Torlódásra számítsanak a gépjárművezetők!

 

Erős a forgalom Röszkén

Megnövekedett a várakozási idő a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a személyforgalomban. Az utazóknak két órát kell várakozniuk.