A fesztivál egyik sztárja

2017. 06. 19., h - 16:05
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Szolnokon 2017. június 13. és 2017. június 17. között rendezték meg a XII. Tiszavirág Fesztivált, amelyre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is kilátogatott a megelőzési minirobottal együtt.

Hatalmas sikert volt az új rendőrségi minirobot megjelenése a Tiszavirág Fesztiválon. A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának információs pontjánál gyerekekből és felnőttekből álló sor kígyózott, hogy megismerkedhessenek az „új kollégával”. A prevenciós robot amellett, hogy akrobatikus mutatványaival szórakoztatta a nagyközönséget, még hasznos bűnmegelőzési témájú felhívásokkal is szolgált.

Természetesen nem csak a „csodarobot” miatt érkeztek a standhoz a kicsik és nagyok, hiszen számtalan szórakoztató teszt és feladatlap várta őket. A rendőrök hasznos tanácsokkal, megelőzési lehetőségekkel szolgáltak az érdeklődőknek, sőt a tesztlapokat helyesen kitöltők apró ajándékokat, illetve számos érdekes és hasznos prevenciós kiadványt kaptak.

A legtöbben otthonaik védelmének érdekében tették fel kérdéseiket, míg mások a közlekedési szabályokkal kapcsolatban kérdezték a szakembereket. A rendőrök a 112-es segélyhívó helyes használata mellett az internet, a nyár és a fürdőzés veszélyeiről is tájékoztatták a fesztiválozókat. Hangsúlyozták a kerékpárok, személygépkocsik lezárását, a lakások, családi házak nyílászáróinak bezárását, valamint a hosszabb távollétek esetén szükséges óvintézkedéseket. A fesztivál ideje alatt több százan érkeztek a prevenciós ponthoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Tiszalökön

Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt kötetlen beszélgetések során felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

 

Lopott, csalt, garázdálkodott

Békéscsabán és Szegeden történt bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen.

 

Lopás miatt keressük

Az angyalföldi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Színesfémet lopott

Éppen egy komlói telephelyről lopott alumínium lemezeket egy férfi, amikor összetalálkozott a tulajdonossal.