A fesztivál egyik sztárja

2017. 06. 19., h - 16:05
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Szolnokon 2017. június 13. és 2017. június 17. között rendezték meg a XII. Tiszavirág Fesztivált, amelyre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is kilátogatott a megelőzési minirobottal együtt.

Hatalmas sikert volt az új rendőrségi minirobot megjelenése a Tiszavirág Fesztiválon. A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának információs pontjánál gyerekekből és felnőttekből álló sor kígyózott, hogy megismerkedhessenek az „új kollégával”. A prevenciós robot amellett, hogy akrobatikus mutatványaival szórakoztatta a nagyközönséget, még hasznos bűnmegelőzési témájú felhívásokkal is szolgált.

Természetesen nem csak a „csodarobot” miatt érkeztek a standhoz a kicsik és nagyok, hiszen számtalan szórakoztató teszt és feladatlap várta őket. A rendőrök hasznos tanácsokkal, megelőzési lehetőségekkel szolgáltak az érdeklődőknek, sőt a tesztlapokat helyesen kitöltők apró ajándékokat, illetve számos érdekes és hasznos prevenciós kiadványt kaptak.

A legtöbben otthonaik védelmének érdekében tették fel kérdéseiket, míg mások a közlekedési szabályokkal kapcsolatban kérdezték a szakembereket. A rendőrök a 112-es segélyhívó helyes használata mellett az internet, a nyár és a fürdőzés veszélyeiről is tájékoztatták a fesztiválozókat. Hangsúlyozták a kerékpárok, személygépkocsik lezárását, a lakások, családi házak nyílászáróinak bezárását, valamint a hosszabb távollétek esetén szükséges óvintézkedéseket. A fesztivál ideje alatt több százan érkeztek a prevenciós ponthoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: „Gyalogkakukk”

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy motort és két autót akart elkötni, hogy sajátjához eljusson.

 

Megtalálták

Az összefogás és a kitartó kutatás eredményeképpen időben rátaláltak a Laskodról eltűnt férfira.

 

Lóháton a Balaton északi partján

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenese Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot Balatonalmádi illetékességi területén.