A fesztivál egyik sztárja

2017. 06. 19., h - 16:05
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Szolnokon 2017. június 13. és 2017. június 17. között rendezték meg a XII. Tiszavirág Fesztivált, amelyre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is kilátogatott a megelőzési minirobottal együtt.

Hatalmas sikert volt az új rendőrségi minirobot megjelenése a Tiszavirág Fesztiválon. A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának információs pontjánál gyerekekből és felnőttekből álló sor kígyózott, hogy megismerkedhessenek az „új kollégával”. A prevenciós robot amellett, hogy akrobatikus mutatványaival szórakoztatta a nagyközönséget, még hasznos bűnmegelőzési témájú felhívásokkal is szolgált.

Természetesen nem csak a „csodarobot” miatt érkeztek a standhoz a kicsik és nagyok, hiszen számtalan szórakoztató teszt és feladatlap várta őket. A rendőrök hasznos tanácsokkal, megelőzési lehetőségekkel szolgáltak az érdeklődőknek, sőt a tesztlapokat helyesen kitöltők apró ajándékokat, illetve számos érdekes és hasznos prevenciós kiadványt kaptak.

A legtöbben otthonaik védelmének érdekében tették fel kérdéseiket, míg mások a közlekedési szabályokkal kapcsolatban kérdezték a szakembereket. A rendőrök a 112-es segélyhívó helyes használata mellett az internet, a nyár és a fürdőzés veszélyeiről is tájékoztatták a fesztiválozókat. Hangsúlyozták a kerékpárok, személygépkocsik lezárását, a lakások, családi házak nyílászáróinak bezárását, valamint a hosszabb távollétek esetén szükséges óvintézkedéseket. A fesztivál ideje alatt több százan érkeztek a prevenciós ponthoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjazott négylábúak és vezetőik

Kiemelkedő munkájukért tárgyjutalomban részesített a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője két szolgálati ebet és vezetőiket az összevont megyei kutyás képzésen.

 

Idős asszonyon segítettek

A rendőrök a mentők kiérkezéséig takarókkal melegítették a bissei nőt, és teát is főztek neki.

 

Lebukott az orvvadász

A szentendrei rendőrök egy 41 éves férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Nyomkövetők

Csak a nyomokat kellett a hóban követniük a putnoki rendőröknek, hogy eljussanak a kerékpártolvajokhoz.