„A nemet mondás tudománya”

2017. 04. 21., p - 10:50
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Karcagi Rendőrkapitányság felkérésére Dr. Zacher Gábor, toxikológus főorvos "SZER-telenül, egészségesen" címmel tartott előadást a kenderesi Városi Könyvtárban.

A Karcagi Rendőrkapitányság és a kenderesi Városi Könyvtár szervezésében, Pádár Lászlóné Kenderes város polgármestere fővédnökségével és támogatásával valósult meg a fiatalokat célzó bűnmegelőzési program.

 

Dr. Zacher Gábor, az ismert szakember a helyi Szent Imre Katolikus Általános Iskola 8. osztályos, valamint a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 9. és 10. évfolyamos tanulóinak tartott rendkívüli előadást. 

 

 „Nem szabad elfeledkeznetek arról, hogy a döntés a ti kezetekben van: ti lesztek ott a buliban, nektek fogják felkínálni, és nektek kell valamiféle döntést hozni. A jó döntés pedig a nemet mondás tudománya – amiben akkor és ott senki nem tud segíteni. Az alapján hozol döntést, hogy az addigi életed során mi okos és bölcs felnőttek, milyen dolgokat pakoltunk a puttonyodba. Amit úgy hívunk, hogy értékrend, amit úgy hívunk, hogy keretrendszer, amit úgy hívunk, hogy példakép, amit úgy hívunk, hogy jövőkép.” – fogalmazott Dr. Zacher Gábor.

 

Előadásában kitért arra is, hogy a „szerekkel való kapcsolat” nem csak az egészségünkre lehet káros, hanem az egész életünket „megváltoztatja” úgy, hogy a változás folyamatában mi magunk már nem tudunk beleszólni. Ennek bizony erkölcsi és büntetőjogi következményei is vannak.

 

Érdeklődéssel fogadták az előadást a diákok, akik remélhetőleg hasznosítani tudják majd az ott hallottakat és a kellő pillanatban tudnak majd nemet mondani!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: „Gyalogkakukk”

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki egy motort és két autót akart elkötni, hogy sajátjához eljusson.

 

Megtalálták

Az összefogás és a kitartó kutatás eredményeképpen időben rátaláltak a Laskodról eltűnt férfira.

 

Lóháton a Balaton északi partján

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenese Rendőrőrs lovas járőrei együtt teljesítettek szolgálatot Balatonalmádi illetékességi területén.