A szépkorúak biztonságáért

2017. 07. 13., cs - 14:59
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A debreceni rendőrök is kiemelt figyelmet fordítanak az időskorúak áldozattá válásának megelőzésére.

Bereczki Dóra rendőr főtörzsőrmester a Debreceni Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési munkatársa 2017. július 13-án a Szent Erzsébet Otthon nyugdíjasai részére tartott előadást. A főként egyedül élő időseket tanácsokkal látta el, hogy tudják, mit tehetnek meg saját biztonságuk növelése érdekében. A főtörzsőrmester egy bűnmegelőzési videót is levetített a jelenlévőknek, akik ezt követően kérdéseket tettek fel az akár őket is veszélyeztető bűncselekményekkel kapcsolatosan. Az áldozattá válás megelőzése érdekében az előadó felhívta a résztvevők figyelmét az idegenekkel szemben szükséges óvatosságra és kérte, hogy ne engedjenek be otthonaikba ismeretleneket.

Az előadást követően a rendőrnő egy kötetlen beszélgetés keretén belül válaszolt a felmerült kérdésekre, valamint bűnmegelőzési tájékoztatót adott át szépkorúaknak.

bűnmegelőzés

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Többször lopott, őrizetbe került

A rendőrök elfogtak egy férfit, aki Domaszéken egy tanyából, Eleken és Kétegyházán lakóházakból lopott. Ismerősétől is elvett több dolgot és egy nő kerékpárját is elvitte.

 

Csalás miatt keressük

A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Lopás miatt keressük

A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.