„Biztonságban az ünnepekben” Veszprém megyében

2016. 12. 07., sze - 18:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A trükkös lopások és a zsebtolvajok okozta áldozattá válás megelőzése érdekében tartottak bűnmegelőzési előadást a veszprémi Vásárcsarnokban.

No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezésében a helyi piacon önkéntes nyugdíjas és diák amatőr színészek játszottak el különböző vagyon elleni bűncselekményeket a vásárlóknak, felhívva a figyelmet az értékek megóvásának fontosságára.

Figyelemfelkeltő módon mutatták be, hogy a „csak egy fél percre nem figyeltem” ideje alatt mindössze pár másodperc elég az áldozattá váláshoz. A bemutató célja, hogy az ünnepekre történő felkészülés biztonságban történjen, és minél kevesebben váljanak bűncselekmény áldozatává.

A piaci vásárlási szokásokra legjellemzőbb élethelyzeteket mutatták be, mint a bevásárlókosár tetején hagyott pénztárca, farzsebből kilógó értékek, illetve a pénzváltás ürügyén elkövetett csalások, lopások veszélyei, melyek egy kis odafigyeléssel megelőzhetőek lennének.

A rendezvény zárásaként minden megjelent egy bűnmegelőzési szakácskönyvet kapott ajándékba.

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bőröndöt loptak

A józsefvárosi rendőrök keresik azt a két férfit, akik a Keleti pályaudvaron ellopták egy dél-koreai állampolgár bőröndjét.

 

Beismerte tettét

A gondnokként dolgozó balatonalmádi férfi visszaélt munkaadója bizalmával, meglopta őt.

 

Lopás miatt keressük őket

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy szegedi áruházban elkövetett lopás gyanúsítottjainak azonosításában.

 

Bokorba rejtette

A szomszédos telken rejtette el a lopott holmit. A jászsági rendőrök pár órán belül elfogták a gyanúsítottat Jászladányon.