„Biztonságban az ünnepekben” Veszprém megyében

2016. 12. 07., sze - 18:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A trükkös lopások és a zsebtolvajok okozta áldozattá válás megelőzése érdekében tartottak bűnmegelőzési előadást a veszprémi Vásárcsarnokban.

No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezésében a helyi piacon önkéntes nyugdíjas és diák amatőr színészek játszottak el különböző vagyon elleni bűncselekményeket a vásárlóknak, felhívva a figyelmet az értékek megóvásának fontosságára.

Figyelemfelkeltő módon mutatták be, hogy a „csak egy fél percre nem figyeltem” ideje alatt mindössze pár másodperc elég az áldozattá váláshoz. A bemutató célja, hogy az ünnepekre történő felkészülés biztonságban történjen, és minél kevesebben váljanak bűncselekmény áldozatává.

A piaci vásárlási szokásokra legjellemzőbb élethelyzeteket mutatták be, mint a bevásárlókosár tetején hagyott pénztárca, farzsebből kilógó értékek, illetve a pénzváltás ürügyén elkövetett csalások, lopások veszélyei, melyek egy kis odafigyeléssel megelőzhetőek lennének.

A rendezvény zárásaként minden megjelent egy bűnmegelőzési szakácskönyvet kapott ajándékba.

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Együttműködnek

A nyaralók, pihenni vágyók, strandolók biztonsága érdekében kötöttek együttműködési megállapodást Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

 

 

 

 

Még meleg volt a motor, amikor elfogták a társaságot

A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói elfogták azt a két gépkocsitolvajt, akik Zuglóból elloptak egy Fordot. A lopást követően az autó útja egy Mogyoródi telephelyre vezetett, ahol a házkutatáskor a nyomozók egy másik ugyanolyan típusú járművet, és több kétes eredetű alkatrészt is lefoglaltak, valamint elfogták az orgazdát is.

 

A partról loptak

A siófoki rendőrök elfogtak két dunaújvárosi lakost, akik a parton őrizetlenül hagyott táskákat loptak.