„Biztonságban az ünnepekben” Veszprém megyében

2016. 12. 07., sze - 18:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A trükkös lopások és a zsebtolvajok okozta áldozattá válás megelőzése érdekében tartottak bűnmegelőzési előadást a veszprémi Vásárcsarnokban.

No video provider was found to handle the given URL. See the documentation for more information.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezésében a helyi piacon önkéntes nyugdíjas és diák amatőr színészek játszottak el különböző vagyon elleni bűncselekményeket a vásárlóknak, felhívva a figyelmet az értékek megóvásának fontosságára.

Figyelemfelkeltő módon mutatták be, hogy a „csak egy fél percre nem figyeltem” ideje alatt mindössze pár másodperc elég az áldozattá váláshoz. A bemutató célja, hogy az ünnepekre történő felkészülés biztonságban történjen, és minél kevesebben váljanak bűncselekmény áldozatává.

A piaci vásárlási szokásokra legjellemzőbb élethelyzeteket mutatták be, mint a bevásárlókosár tetején hagyott pénztárca, farzsebből kilógó értékek, illetve a pénzváltás ürügyén elkövetett csalások, lopások veszélyei, melyek egy kis odafigyeléssel megelőzhetőek lennének.

A rendezvény zárásaként minden megjelent egy bűnmegelőzési szakácskönyvet kapott ajándékba.

 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.