Előadássorozat az internet veszélyeiről

2016. 12. 15., cs - 07:56
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársa győri középiskolás diákoknak tartott előadásokat az internet veszélyeiről.

Véget ért 2016. december hónap közepén a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának az a több előadásból álló sorozata, amelyet egy győri gimnázium 9-10. osztályos tanulói részére tartott munkatársuk.

A bűnmegelőzési tanácsok legfontosabb témája a fiatalokat leginkább érintő internet-biztonság volt. Kovács Dorottya rendőr főhadnagy felhívta a diákok figyelmét az internetezés veszélyeire és az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatára. A szakember az előadásokon ismertette a közösségi oldalak használatának veszélyeit, a chatelés biztonsági szabályait, a személyes adatok védelmének fontosságát, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeit.

A videó-vetítéssel és bemutatókkal tartalmasabbá tett kötetlen beszélgetések célja az volt, hogy a fiatalkorúak ne legyenek kiszolgáltatva az internetezéshez kapcsolódó bűncselekmények elkövetőinek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt pakisztáni férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Kamionban bújt meg

Egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Elfáradtak, ezért biciklit loptak

Vendégségből hazafelé tartva egy ruzsai ház melléképületéből lopott kerékpárokat egy szatymazi férfi és párja. A rendőrök Üllésen fogták el a feltételezett elkövetőket.