Előadássorozat az internet veszélyeiről

2016. 12. 15., cs - 07:56
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársa győri középiskolás diákoknak tartott előadásokat az internet veszélyeiről.

Véget ért 2016. december hónap közepén a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának az a több előadásból álló sorozata, amelyet egy győri gimnázium 9-10. osztályos tanulói részére tartott munkatársuk.

A bűnmegelőzési tanácsok legfontosabb témája a fiatalokat leginkább érintő internet-biztonság volt. Kovács Dorottya rendőr főhadnagy felhívta a diákok figyelmét az internetezés veszélyeire és az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatára. A szakember az előadásokon ismertette a közösségi oldalak használatának veszélyeit, a chatelés biztonsági szabályait, a személyes adatok védelmének fontosságát, valamint az internetes zaklatás lehetséges büntetőjogi következményeit.

A videó-vetítéssel és bemutatókkal tartalmasabbá tett kötetlen beszélgetések célja az volt, hogy a fiatalkorúak ne legyenek kiszolgáltatva az internetezéshez kapcsolódó bűncselekmények elkövetőinek.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M7-es autópályán

Két gépjármű ütközött össze Székesfehérvár térségében, a főváros felé vezető oldalon, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani.