Előzzük meg a gépjárműfeltöréseket!

2017. 06. 08., cs - 08:01
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya néhány jótanáccsal hívja fel a lakosság figyelmét a gépjárműfeltörések megelőzési lehetőségeire.

A járművezetők látható helyen hagyott értéktárgyai könnyen vezethetnek bűncselekmények elkövetéséhez. Az elmúlt időszakban több esetben fordult elő Győrben, hogy a bűnelkövetők egy-egy kiszemelt gépjármű ablakát betörték, majd ott kutatást végeztek és az autóban hagyott értékes tárgyakat - például navigációs készüléket, irattartó táskát, pénztárcát, laptopot, fényképezőgépeket stb. - ellopták. A bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, pályaudvarok gyakran célpontjai a bűnelkövetőknek, ezért az itt kialakított parkolókban nagyobb az esély arra, hogy a gépjárművekben hagyott értékek miatt feltörjék az autót.  

A járművek tulajdonosai az alábbi jótanácsok figyelembevételével maguk is megelőzhetik, hogy ilyen bűncselekmények áldozataivá váljanak:

  • Személyes iratokat, pénzt, bankkártyát és a gépjármű okmányait soha ne hagyja a gépkocsiban!
  • Mobiltelefont, GPS-t és egyéb értékes műszaki cikket semmilyen körülmények között ne hagyjon az utastérben vagy a kesztyűtartóban, még akkor sem, ha „csak pár percre ugrik be” valahova!
  • Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, amennyiben gépjárműve rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel, sebességváltó zárral stb., használja azokat!
  • Autórádiójának előlapját, GPS készülékének és telefonjának tartószerkezetét se hagyja a gépkocsiban!
  • Kiszállás után mindig ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!
  • Járművét lehetőség szerint kivilágított vagy őrzött parkolóban állítsa le!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a gépjárművezetőket, hogy az áldozattá válásuk elkerülésének érdekében fogadják meg a fenti prevenciós tanácsokat!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogellenes gyűlés a Hősök terén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek.

 

Őrizetben

A helyszínen elfogták a rendőrök azt a 46 éves férfit, aki veszekedés közben megszúrta lakótársát.

 

Lezárt akták: rendszámokkal ügyeskedtek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.