Előzzük meg a lopásokat!

2016. 12. 07., sze - 15:35
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében is megnyíltak a karácsonyi vásárok és az év vége közeledtével élénkül a forgalom az üzletekben, bevásárló központokban. A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a bűncselekmények megelőzésére.

Az év végi ünnepek közeledtével országszerte, így Békés megyében is megélénkül a forgalom az áruházakban, vásárokban. A rendőrkapitányságok visszatérő ellenőrzésekkel, járőrszolgálattal igyekeznek tenni a szabálysértések, bűncselekmények megelőzéséért. Kiemelt figyelmet fordítanak a vasútállomásokra, buszpályaudvarokra is, ahol a zsúfoltság miatt nagyobb eséllyel fordulhatnak elő lopások. Emellett a rendőrök és a polgárőrök bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgálnak a nézelődőknek, vásárlóknak.

 

Békéscsaba főterén, a Karácsonyi Vásárban tartott tájékoztatót 2016. december 7-én délután a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Aktuális bűnmegelőzési hírlevéllel hívták fel a járókelők és az árusok figyelmét a legalapvetőbb biztonsági szabályokra.

 

Hangsúlyozták, hogy leparkolt autókban nem szabad jól látható helyen mobiltelefont, navigációs készüléket, kabátot, táskát hagyni. Az autókat, mielőtt őrizetlenül hagyják, gondosan le kell zárni, az ablakokat is ellenőrizni kell.

 

Vásárlás, nézelődés közben is mindenki ügyeljen a táskájára, pénztárcájára. Ezeket még rövid időre se tegyék le polcra, pultra és ne felejtsék a bevásárlókocsikban. Lehetőleg csak annyi pénzt tartsanak maguknál, amennyire előreláthatólag szükségük lesz. A pénztárcákat, mobiltelefonokat jól zárható táskában, cipzáras vagy belső zsebben vigyék. A bankkártyák mellett ne tartsák ott a PIN kódokat.   

 

Elhangzott, hogy a 112-es segélyhívón a nap 24 órájában folyamatosan fogadják a hívásokat. Ha bárki lopás áldozatává válik, azonnal kérjen segítséget. Üzletekben, vásárokon, rendezvényeken jelezzék a történteket a biztonsági szolgálat munkatársainak és értesítsék a rendőrséget. 

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.