Fesztiválozás a bűnmegelőzés jegyében

2017. 07. 10., h - 16:08
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt hét végén rendezték meg a Halas Napokat Tiszafüreden, amelyre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályát is meghívták.

A fesztivál ideje alatt a nagy színpad mellett lehetett felkeresni a rendőrség prevenciós-információs pontját, ahol bűnmegelőzési szakemberek várták a fesztiválozókat. Pénteken és szombaton több százan látogattak el a bűnmegelőzési sátorhoz, ahol a nyárral, nyaralással kapcsolatban tettek fel kérdéseket a rendőröknek, akik a megelőzés jegyében teljeskörű tájékoztatást nyújtottak, majd színes prevenciós kiadványokat adtak át az érdeklődőknek.

A lakosságot elsősorban olyan kérdések foglalkoztatták, mint a vagyonvédelem, az internet veszélyei, a kerékpározás szabályai, a személygépkocsik védelme, a vízen tartózkodás- és a fürdőzés szabályai. A rendőrök a jótanácsok és praktikák ismertetése mellett felhívták a figyelmet a 112 segélyhívószám jogszerű használatára is.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság munkatársai toboroztak is a rendezvény ideje alatt és várták határvadász-képzés iránt érdeklődőket.

A fesztivál alatt a rendőrök mellett közel kétszáz polgárőr is biztosította a gondtalan hangulatot.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tűzifával csaltak

A hevesi rendőrök vádemelést javasolnak a három gyanúsítottal szemben.

 

Körözött Audi

A záhonyi határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot a járművel az ukrán sofőr.

 

Őrizetben a bántalmazó

A salgótarjáni rendőrök a helyszín közelében fogták el azt a 33 éves helyi férfit, aki élettársát bántalmazta.