Folyamatos a „Házhoz megyünk” és a "Bike Safe” vagyonvédelmi program

2017. 07. 14., p - 11:06
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal épülete előtt várták az érdeklődőket.

Komárom-Esztergom megyében is folyamatos a „Házhoz megyünk” elnevezéssel meghirdetett országos vagyonvédelmi program és a hozzá kapcsolódó „Bike Safe” program

Az állampolgárok 2017. július 14-én Tatabányán, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal épülete előtt találkozhattak személyesen a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereivel.

A program során a szakemberek vagyonvédelmi tanácsokkal segítik az érdeklődőket. Hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával lehetőség nyílik a lakosság részére a veszélyhelyzetek elkerülésére, értékeik megóvására, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalára.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy hívatlanul „nem mennek házhoz”. Előre egyeztetett időpontban keresik fel azokat, akik korábban valamely információs pontnál igényelték azt.

Többen regisztrálták kerékpárjaikat a felállított „Bike Safe” pultnál.

A kezdeményezés lényege, hogy egy regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz. A rendőrség munkatársai a kerékpár regisztráció mellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látják el az érdeklődőket, hogy ne válljanak bűncselekmény áldozataivá.

Mit nyújt a Bike Safe és miért érdemes regisztrálni?

  • Országos nyilvántartási rendszer, amelybe bármely településről regisztrálhat a tulajdonos.
  • A regisztrációkor megadott adatok, fotók, információk a tulajdonosnak és a rendőrségnek is fontosak az azonosításhoz, lopás esetén a körözéshez és a nyomozáshoz.
  • Biztonságos adatbázisban tárolják az adatokat, a rendőrség számára megfelelő hozzáférési jogosultsággal.
  • Igazolják regisztráláskor, hogy Ön a kerékpár tulajdonosa, és ha el kívánja adni a kerékpárt, a regisztrációval igazolhatja, hogy jogszerűen van Önnél a bringa.
  • Eladás esetén a regisztrációt díjmentesen átadhatja a vevőnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tűzifával csaltak

A hevesi rendőrök vádemelést javasolnak a három gyanúsítottal szemben.

 

Körözött Audi

A záhonyi határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot a járművel az ukrán sofőr.

 

Őrizetben a bántalmazó

A salgótarjáni rendőrök a helyszín közelében fogták el azt a 33 éves helyi férfit, aki élettársát bántalmazta.