Folyatódott Baranyában az „Idősek védelmében” program

2017. 03. 17., p - 15:04
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendezvénysorozat fő témája az időskorúak áldozattá válásának megelőzése volt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa 2017. március 6-án a Vasutas Művelődési Házban, valamint március 17-én a Pécsi Mozgalmi Házban tartott bűnmegelőzési tájékoztatót a nyugdíjasoknak. Selényi Miklósné rendőr alezredes új esetpéldákkal illusztrált előadásában a trükkös jellegű és besurranásos lopásokról beszélt, továbbá külön kitért a termékbemutatók és egészségmegőrző felhívásokban jellemzően előforduló módszerekre is, amelyekkel becsapják a gyanútlan sértetteket.

A figyelemfelhívás színesítése érdekében először egy telefonos csalás rögzített hanganyagát hallgathatta meg a közel száz időskorú résztvevő, majd elmondhatták, hogy egy ilyen helyzetben ők hogyan reagálnának. A lakásvédelmi tanácsokat követően az áldozatvédelmi tesztet kitöltő időskorúak között értékes ajándékokat osztottak ki.

Az időskorúak biztonságát és védelmét elősegítő program a folyamatosan megújuló bűnügyi információkra, a szükséges vagyonvédelmi eszközök használatára és a helytelen áldozati magatartásokra helyezi a hangsúlyt.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Együttműködnek

A nyaralók, pihenni vágyók, strandolók biztonsága érdekében kötöttek együttműködési megállapodást Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

 

 

 

 

Még meleg volt a motor, amikor elfogták a társaságot

A BRFK Gépjármű Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói elfogták azt a két gépkocsitolvajt, akik Zuglóból elloptak egy Fordot. A lopást követően az autó útja egy Mogyoródi telephelyre vezetett, ahol a házkutatáskor a nyomozók egy másik ugyanolyan típusú járművet, és több kétes eredetű alkatrészt is lefoglaltak, valamint elfogták az orgazdát is.

 

A partról loptak

A siófoki rendőrök elfogtak két dunaújvárosi lakost, akik a parton őrizetlenül hagyott táskákat loptak.