Folyatódott Baranyában az „Idősek védelmében” program

2017. 03. 17., p - 15:04
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendezvénysorozat fő témája az időskorúak áldozattá válásának megelőzése volt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa 2017. március 6-án a Vasutas Művelődési Házban, valamint március 17-én a Pécsi Mozgalmi Házban tartott bűnmegelőzési tájékoztatót a nyugdíjasoknak. Selényi Miklósné rendőr alezredes új esetpéldákkal illusztrált előadásában a trükkös jellegű és besurranásos lopásokról beszélt, továbbá külön kitért a termékbemutatók és egészségmegőrző felhívásokban jellemzően előforduló módszerekre is, amelyekkel becsapják a gyanútlan sértetteket.

A figyelemfelhívás színesítése érdekében először egy telefonos csalás rögzített hanganyagát hallgathatta meg a közel száz időskorú résztvevő, majd elmondhatták, hogy egy ilyen helyzetben ők hogyan reagálnának. A lakásvédelmi tanácsokat követően az áldozatvédelmi tesztet kitöltő időskorúak között értékes ajándékokat osztottak ki.

Az időskorúak biztonságát és védelmét elősegítő program a folyamatosan megújuló bűnügyi információkra, a szükséges vagyonvédelmi eszközök használatára és a helytelen áldozati magatartásokra helyezi a hangsúlyt.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bőröndöt loptak

A józsefvárosi rendőrök keresik azt a két férfit, akik a Keleti pályaudvaron ellopták egy dél-koreai állampolgár bőröndjét.

 

Beismerte tettét

A gondnokként dolgozó balatonalmádi férfi visszaélt munkaadója bizalmával, meglopta őt.

 

Lopás miatt keressük őket

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy szegedi áruházban elkövetett lopás gyanúsítottjainak azonosításában.

 

Bokorba rejtette

A szomszédos telken rejtette el a lopott holmit. A jászsági rendőrök pár órán belül elfogták a gyanúsítottat Jászladányon.