Folyatódott Baranyában az „Idősek védelmében” program

2017. 03. 17., p - 15:04
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendezvénysorozat fő témája az időskorúak áldozattá válásának megelőzése volt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa 2017. március 6-án a Vasutas Művelődési Házban, valamint március 17-én a Pécsi Mozgalmi Házban tartott bűnmegelőzési tájékoztatót a nyugdíjasoknak. Selényi Miklósné rendőr alezredes új esetpéldákkal illusztrált előadásában a trükkös jellegű és besurranásos lopásokról beszélt, továbbá külön kitért a termékbemutatók és egészségmegőrző felhívásokban jellemzően előforduló módszerekre is, amelyekkel becsapják a gyanútlan sértetteket.

A figyelemfelhívás színesítése érdekében először egy telefonos csalás rögzített hanganyagát hallgathatta meg a közel száz időskorú résztvevő, majd elmondhatták, hogy egy ilyen helyzetben ők hogyan reagálnának. A lakásvédelmi tanácsokat követően az áldozatvédelmi tesztet kitöltő időskorúak között értékes ajándékokat osztottak ki.

Az időskorúak biztonságát és védelmét elősegítő program a folyamatosan megújuló bűnügyi információkra, a szükséges vagyonvédelmi eszközök használatára és a helytelen áldozati magatartásokra helyezi a hangsúlyt.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Időutazás a Főkapitányságon

Az 1950-es évekbe repítette vissza az érdeklődőket a Spiegler Tibor r. főtörzszászlós, helytörténeti gyűjtő által összeállított kiállítás.

 

Múzeumi séta

A Rendőrmúzeum  2017. október 25-én 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Híres rendőrökről” című temetői kulturális sétadélutánjára.

 

Elismerések Csongrád megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjának 61. évfordulója alkalmából az országos elismerésekhez gratulált, majd megyeieket adott át Dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2017. október 20-án.

 

Elismerésben részesültek

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen több, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó munkatársunk részesült elismerésben.

 

Baleset az 5-ös számú főúton

Baleset miatt félpályás útlezárásra kell számítania a közlekedőknek az 5-ös számú főúton a pálmonostori bekötőút és Kistelek között.