Gyermekház a biztonságért

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság
Tanodai bűnmegelőzési programot tartottak Pécsett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében 2017. február 16-án délután folytatódott Pécsett a Jószerencsét Közösségi Házban szervezett foglalkozássorozat. Az eredetileg 7 és 14 év közötti, hátrányos helyzetű gyermekek  részére szervezett összejövetelhez az érkező szülők, testvérek, tanodában dolgozó szakemberek is egyre többen csatlakoztak. A program fő célja a szabadidő tartalmas eltöltése, a szabálykövető magatartás kialakítása, valamint alapvető jogi tudnivalók közvetítése volt az áldozattá és a bűnelkövetővé válás elkerülése érdekében.

A  délután során a felhőtlen, közös játéké volt a főszerep. A  kezdetben bátortalan, csendes gyerekek néhány perc alatt feloldódtak, majd csatlakoztak hozzájuk a felnőttek is. A különböző korosztályú résztvevők hamarosan egymást biztatva vettek részt az izgalmas feladványok megoldásában. A foglalkozás célja az volt, hogy élménypedagógiai eszközök segítségével világítsanak rá a szabálykövető magatartás erősítésére.

Ebben a közösségi térben második éve folyik bűnmegelőzési tevékenység, ahol a különböző korosztályok egyszerre, egy időben  sajátítják el a számukra hasznos ismereteket. A munkát a helyszínen a Khetanipe Egyesület munkatársai is segítették.