Gyermekház a biztonságért

2017. 02. 17., p - 13:49
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Tanodai bűnmegelőzési programot tartottak Pécsett.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében 2017. február 16-án délután folytatódott Pécsett a Jószerencsét Közösségi Házban szervezett foglalkozássorozat. Az eredetileg 7 és 14 év közötti, hátrányos helyzetű gyermekek  részére szervezett összejövetelhez az érkező szülők, testvérek, tanodában dolgozó szakemberek is egyre többen csatlakoztak. A program fő célja a szabadidő tartalmas eltöltése, a szabálykövető magatartás kialakítása, valamint alapvető jogi tudnivalók közvetítése volt az áldozattá és a bűnelkövetővé válás elkerülése érdekében.

A  délután során a felhőtlen, közös játéké volt a főszerep. A  kezdetben bátortalan, csendes gyerekek néhány perc alatt feloldódtak, majd csatlakoztak hozzájuk a felnőttek is. A különböző korosztályú résztvevők hamarosan egymást biztatva vettek részt az izgalmas feladványok megoldásában. A foglalkozás célja az volt, hogy élménypedagógiai eszközök segítségével világítsanak rá a szabálykövető magatartás erősítésére.

Ebben a közösségi térben második éve folyik bűnmegelőzési tevékenység, ahol a különböző korosztályok egyszerre, egy időben  sajátítják el a számukra hasznos ismereteket. A munkát a helyszínen a Khetanipe Egyesület munkatársai is segítették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Barátságból kórház

Baráti összejövetelen, előzetes szóváltást követően bántalmazta ismerősét egy helybeli férfi Sándorfalván. A gyanúsított ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

 

Vádemelési javaslat

Négy napon belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki próbaútra vitt el egy autót, de „elfelejtette” visszavinni.