"Házhoz megyünk" Balatonlellén

2017. 07. 11., k - 14:36
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A programsorozat célja, az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetét negatívan befolyásoló lakásbetörések, gépjárműfeltörések, trükkös lopások megelőzésére hívatott vagyonvédelmi eszközök és módszerek minél szélesebb körben történő ismertetése.

A Balatonlellei Napfény Strandfürdőnél 2017. július 11-én délelőtt várták az érdeklődőket a „Házhoz megyünk” program keretében kiállított információs standnál. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által felállított pavilonban elsősorban a nyaralók figyelmét hívták fel értékeik megőrzésére, az áldozattá válás megelőzésére, valamint az üresen maradt hétvégi házak, apartmanok védelmével kapcsolatban adtak hasznos tanácsokat. A standhoz érkező gyerekek a vagyonbiztonság fontos kérdésivel játékos formában ismerkedhettek meg, a „Bike Safe” program keretében pedig lehetőség volt ingyenes kerékpár-regisztrációra is. Az osztály munkatársai a megjelent érdeklődőknek apró ajándékokkal kedveskedtek.

 

Zavartalan pihenése érdekében fogadja meg a rendőrség tanácsait!

 

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is távozáskor mindig zárja be!
  • Amennyiben mégis áldozattá, sértetté válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívón!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

V4 fesztivál a fővárosban

A cseh, lengyel, szlovák és magyar rendőrség zenekarai 2018. április 20-án és 21-én közös koncertet adnak Budapesten.

 

Elismerések a Rendőrség Napja alkalmából

Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya elismeréseket adott át április 24-e, Szent György napja alkalmából a Rendőrségi Igazgatási Központban.