Kerékpárok védelmében

2016. 12. 07., sze - 15:01
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai több mint ötven kerékpárt regisztráltak Debrecenben a "Bike Safe" program keretében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a „Bike Safe” program keretében 2016. december 7-én Debrecenben, a polgárőrség Sas utcai irodájában várták a kerékpárosokat, akik egy központi adatbázisba regisztráltathatták kétkerekűiket. Ez a nyilvántartás tartalmazza a kerékpár azon legfőbb adatait, amelyek egyértelműen azonosítják az adott biciklit. A rendszer nagyban elősegíti az ellopott kerékpárok felderítését, megtalálását.

A résztvevők a rendőröktől a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lelakatolásával, tárolásával és a téli közlekedési szabályaival kapcsolatban. Az érdeklődők a „Házhoz megyünk” program keretében bűnmegelőzési tanácsokat és közvetlen ajánlásokat is kaptak.

A „Bike Safe” programmal kapcsolatban érdeklődni, a rögzítéssel kapcsolatos igényt jelezni a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályán lehet.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M7-es autópályán

Két gépjármű ütközött össze Székesfehérvár térségében, a főváros felé vezető oldalon, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani.