Lakossági fórumot tartottak Tuzséron

2017. 07. 16., v - 10:57
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési céllal tartottak előadást a rendőrök a helyi lakosság körében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. július 11-én Tuzséron lakossági fórumot tartottak. A kollégák beszámoltak a megjelenteknek a Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programjairól, valamint ismertették a közösségi oldalak veszélyeit, és tanácsokat adtak azok biztonságos használatához. A fórum keretében felhívták a figyelmet a legális és az illegális drogok veszélyeire, majd részletes tájékoztatást adtak a helyi lakosságnak a központi segélyhívószámok használatáról.

Rendkívül fontos a tudatos internet-használat! Fontos, hogy betartsuk és betartassuk a biztonságos internetezés szabályait, ehhez fogadják meg hasznos tanácsainkat:

  • számos olyan program van, amely védelmet biztosít, és biztonságossá teszi a böngészést, erről az internet szolgáltatók nyújtanak információt;
  • a szülők meghatározhatják, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek a világhálón;
  • a közösségi oldalakon létrehozott profilokon a lehető legkevesebb információt adják meg magukról, ne osszák meg személyes adataikat!
  • ne töltsenek fel magukról vagy ismerőseikről, barátaikról olyan képeket, amelyekkel méltatlan helyzetbe hozzák saját magukat, vagy ismerőseiket, vagy visszaélésre adhatnak lehetőséget;
  • beszélgessenek a gyermekekkel a világhálón látottakról, hallottakról. Célszerű megkérni a gyermeküket arra, hogy időnként mutassa meg a profiloldalát. A szülők vegyenek részt a gyermek virtuális éltében is.
  • Nap, mint nap szakítsanak időt gyermekükre, bizalmas beszélgetésre, közös időtöltésre.  

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja és tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámán. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

V4 fesztivál a fővárosban

A cseh, lengyel, szlovák és magyar rendőrség zenekarai 2018. április 20-án és 21-én közös koncertet adnak Budapesten.

 

Elismerések a Rendőrség Napja alkalmából

Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya elismeréseket adott át április 24-e, Szent György napja alkalmából a Rendőrségi Igazgatási Központban.