"Legyen a sport a szenvedélyed!"

2017. 04. 30., v - 09:27
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Véget ért a „Legyen a sport a szenvedélyed!” programsorozat Nógrád megyében, melyen Pest megyei középiskolások is részt vettek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által - a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával - megvalósított „A biztonság kedvéért …!” című projekt részeként a megye általános- és középiskolásai számára szervezett versenyeket annak érdekében, hogy minél több lehetőséget biztosítsanak a sportolásra. A rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya Balassagyarmaton a Városi Sportcsarnokban 2017. április 28-án rendezte meg a „Legyen a sport a szenvedélyed!” elnevezésű sportversenyek döntőjét.

Az elmúlt év sikerei, valamint a Pest és Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályai közötti kiváló szakmai együttműködésnek köszönhetően a rendezvényre a váci középiskolákból is érkeztek sportolni vágyó fiatalok. A versenyeken az Illyés Gyuláné Készségfejlesztő Iskola is képviseltette magát egy csapattal. A kiírás szerint a vendégcsapatok részt vettek ugyan a pontozásos rendszerben, az erejüket összemérték a Nógrád megyei sportolókkal, azonban a helyezések sorrendje a nevező csapatok között dőlt el.

A rendezvényt Dr. Fekete Csaba rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese nyitotta meg, aki köszöntötte a pedagógusokat és gyermekeket. Elmondta, hogy a sportolás nem csupán az egészségmegőrzés szempontjából fontos, hanem olyan élményeket ad, melyek más módon nem élhetők át. Mindezek mellett a stressz-oldás és a biztonság szemszögéből is jelentős szerepe van. Ezért is fontos ez a programsorozat.

Ezt követően a különböző helyszíneken az általános iskolák 5. osztályos tanulói elkezdték a sor- és váltóversenyt, a középiskolások a kispályás labdarúgó, valamint a röplabdamérkőzéseket. A fekve nyomásban résztvevő diákok a szigorú mérlegelés után láttak neki a küzdelemnek.

Az 5. osztályosok sor- és váltóversenyének döntőjében elért eredményeikért járó díjakat Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át, aki megköszönte a gyermekek sportszerű részvételét. 

A versenyen első helyezést a Salgótarjáni Általános Iskola Dornyai Béla Tagiskolájának csapata érte el. A további helyezéseket - rendkívül szoros pontszámokkal - a Nógrádkövesdi Általános Iskola, a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola, valamint a salgótarjáni Illyés Gyuláné Készségfejlesztő Iskola csapatai között osztották ki.

A középiskolák közötti versenyszámokban szép eredményt értek el a váci középiskolák meghívott csapatai. Röplabdában a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum fiú csapata és a salgótarjáni Kereskedelmi Szakközépiskola lány csapata nyert. A kispályás labdarúgásban pedig a fiúk között a balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Gimnázium játékosai, lányok között a Szondi György Szakközépiskola játékosai remekeltek.

A fekvenyomásban a balassagyarmati Szondi György Szakközépsikola és a Szent- Györgyi Albert Gimnázium diákjai bizonyultak a legerősebbeknek.

A fiatal versenyzők a megérdemelt díjakat Csík Csaba rendőr alezredestől, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetőjétől vehették át.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Tiszalökön

Az egyenruhások a rendezvény ideje alatt kötetlen beszélgetések során felhívták a gyerekek figyelmét a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésre.

 

Lopott, csalt, garázdálkodott

Békéscsabán és Szegeden történt bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen.

 

Lopás miatt keressük

Az angyalföldi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három férfi Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Színesfémet lopott

Éppen egy komlói telephelyről lopott alumínium lemezeket egy férfi, amikor összetalálkozott a tulajdonossal.